Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton verafschuwt gejuich van fans na crash: "Ik had in het ziekenhuis kunnen liggen!"

Toen Lewis Hamilton tijdens de kwalificatie op de Red Bull Ring crashte, reageerden de toeschouwers met luid gejuich. De Mercedes-coureur vindt het ongelooflijk wat er gebeurt en keurt het af.

De crash van Lewis Hamilton tijdens de kwalificatie voor de sprintrace in Oostenrijk werd door de overwegend Nederlandse toeschouwers ontvangen met luid gejuich. Een week eerder in Groot-Brittannië was het juist Max Verstappen die onder boegeroep begon aan zijn interview op Silverstone. Het is iets waar de Formule 1 niet graag naar kijkt. Teams, coureurs en F1-prominenten zijn dan ook fel tegen het gedrag van de 'fans' die boe roepen naar een bepaalde coureur of juist juichen als iemand in de bandenstapel eindigt. Hamilton hoorde later ook dat de toeschouwers op de Red Bull Ring aan het vieren waren dat hij crashte. Hij veroordeelt wat er gebeurde. "Ik hoorde ze niet op dat moment, want er gebeurde van alles bij die crash", zegt hij tegen onder andere RacingNews365. "Maar om het later te horen, weet je, ik ben het er niet mee eens en keur het ook niet goed. Een coureur had in het ziekenhuis kunnen liggen, en daar ga je voor juichen? Het is verbazingwekkend dat mensen dit doen, wetend hoe gevaarlijk onze sport is."

Hamilton: 'Het had ook niet moeten gebeuren in Silverstone'

De Mercedes-coureur had naar eigen zeggen geluk tijdens zijn crash in Oostenrijk. Hij kon zonder kleerscheuren uitstappen na een harde zijwaartse impact. "Ik ben erg dankbaar dat ik niet naar het ziekenhuis moest en ernstig gewond raakte, maar je moet nooit en te nimmer juichen als iemand gewond raakt of crasht." Het geldt ook voor het gedrag van de toeschouwers in Silverstone bij de thuisrace van Hamilton. Daar is hij logischerwijs de publieksfavoriet, en rivaal Verstappen niet. "Het had ook niet mogen gebeuren in Silverstone, zelfs al was er natuurlijk geen crash, en het had ook hier (in Oostenrijk, red.) niet mogen gebeuren."

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie