Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton verandert van mening over eigen voordeel in titelgevecht met Verstappen

Voor het eerst in jaren wordt Lewis Hamilton weer echt uitgedaagd in de strijd om de wereldtitel en wel door Max Verstappen. Waar hij eerder dit jaar nog dacht een zeker voordeel te hebben ten opzichte van Verstappen, is hij nu een andere mening toegedaan.

Hamilton Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het was op de donderdag voorafgaand aan de Grand Prix van Spanje, de vierde Formule 1 Grand Prix van het jaar, dat RacingNews365 aan Lewis Hamilton of vroeg of hij een voordeel zag in het gegeven dat hij al zoveel vaker dan Max Verstappen een heus titelgevecht had uitgevochten.

"Dit jaar zien we het spannendste gevecht in tijden in de Formule 1", zo begon hij zijn antwoord toen. "Max presteert buitengewoon goed en beschikt zonder twijfel over een kampioensauto en een kampioensteam. Als wij ons werk niet goed doen, kunnen zij het flikken."

"Ik denk echter dat de ervaring van het team ons helpt om de weekenden op een bepaalde manier te benaderen en bij hoe we ons terug kunnen knokken na moeilijke weekenden", zo vervolgt hij. "En voor wat betreft mijzelf wil ik graag geloven dat mijn persoonlijke ervaring ook een voordeel is. Dat betekent echter niet dat je uiteindelijk gewoon je werk goed en foutloos moet doen."

Nu, elf races en misschien wel nieuwe inzichten verder, geeft Hamilton in gesprek met Formule 1 Magazine toch wat anders aan: "Ik zou niet weten op welke manier ervaring met het strijden om de wereldtitel een voordeel zou zijn", aldus de Mercedes-coureur, die in Verstappen gewoon een ijzersterke opponent ziet.

"Max is gewoon een topcoureur. In de juniorcategorieën al bewees hij een kampioen te zijn en in elk van die klassen vergroot je je ervaring. Ik sta niet minder onder druk dan Verstappen omdat ik al ooit wereldkampioen ben geweest."

Ook interessant:

Max Verstappen had nooit een straf mogen krijgen

Verstappen en Hamilton die een nieuw hoofdstuk toevoegen aan hun rivaliteit. McLaren dat schittert op Monza als in de hoogtijdagen. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk hebben bijna te weinig tijd om alles te bespreken in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365.

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

16 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verstappen flirt met IMSA "Paar keer over gesproken"