Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton verbaasd over Red Bull: "Waar is dat voordeel gebleven?"

Lewis Hamilton pakte verrassend de poleposition voor de Formule 1 Grand Prix van Hongarije. Hij had meer verwacht van Red Bull en Max Verstappen, dus vandaar zijn vraag: "Waar is dat voordeel naar toe?"

Met bovengenoemde vraag doelt Lewis Hamilton op het DRS-voordeel waar het eerder in het seizoen veelvuldig over ging. Red Bull zou het meest efficiënte DRS-systeem hebben van alle F1-teams, waardoor de winst met openklapte vleugel groter zou zijn dan bij de concurrent. "Ze hebben nog steeds dat DRS-systeem, maar opeens lijken ze dat voordeel niet meer te hebben. Waar is dat voordeel gebleven?", zo vraagt de zevenvoudig wereldkampioen zich hardop af ten overstaan van Sky Sports . Niet alleen merkt hij op dat dat voordeel lijkt te zijn verdwenen, hij denkt ook te zien dat Red Bull langzamer is geworden. "Dat lijkt ten opzichte van het begin van het jaar wel een beetje het geval. Hier hadden ze nota bene een upgrade geïntroduceerd die naar verluidt goed had moeten zijn voor twee tienden, maar ze hebben het potentieel er niet uit weten te halen in de kwalificatie en dat is interessant."

Blik op de race

Verlegt Hamilton de focus van de kwalificatie naar de race, dan doet hij dat ondanks de bewoordingen hierboven tegenover onder andere RacingNews365 met enige vrees: "Normaal gesproken is onze auto geen slechte auto voor de race, maar de racepace van Max op de vrijdag was... ik denk, vrij buitengewoon. Ze waren denk ik behoorlijk wat sneller dan wij." Legt hij zich op voorhand al bij een Red Bull-overwinning neer? Nee, dat zeker niet: "Als ik kans zie om vast te houden aan mijn positie, kunnen we misschien met hem vechten. Maar om hier in de top drie mee te doen, is al nieuw voor ons. Daarom gaan we zeker weten een geweldige race tegemoet."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"