Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton verdient volgens Wolff beter: "Ik moet hem in bescherming nemen"

Toto Wolff vindt dat zijn zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton niets kan doen aan de matige situatie bij Mercedes. De teambaas van de Duitse renstal neemt zijn coureur in bescherming en zegt dat hij beter verdient dan de tegenvallende W13.

Ook de vierde ronde van het Formule 1-kampioenschap viel zwaar tegen voor Mercedes. Hoewel George Russell vierde werd in Imola, moest Lewis Hamilton genoegen nemen met de dertiende plaats. Gelijk na de laatste ronde verontschuldigde teambaas Toto Wolff zich al bij Hamilton. Later onderbouwde hij zijn uitspraken. "De auto was niet te besturen, net zoals de auto in de races hiervoor niet te besturen was. Je ziet het gestuiter op het lange rechte stuk", legt hij uit aan onder andere RacingNews365. "Ik vraag me soms af hoe die twee de auto op het circuit houden. Lewis verdient beter van ons, maar we zijn een team dus we moeten allemaal ons best gaan doen om hem een machine te geven waarmee hij vooraan het veld kan vechten."

Wolff: 'Hamilton is de beste coureur ter wereld'

Het was de afgelopen jaren niet gebruikelijk voor Hamilton om buiten de top tien te finishen, maar in 2022 is het de harde realiteit. Mercedes strijdt vooralsnog met de coureurs uit het middenveld. Dit kan een mentale klap zijn voor Hamilton, wat Wolff wil voorkomen. "Ik moet hem in bescherming nemen. Dit was niet zijn dieptepunt, maar ik denk dat dit het dieptepunt was van de performance van de auto." Volgens de Oostenrijkse teambaas heeft Hamilton vaak genoeg laten zien wat hij waard is. "We weten dat hij een zevenvoudig wereldkampioen is. Hij kon vorig jaar nog een inhaalslag maken, wij konden nog een inhaalslag maken in het kampioenschap." "Eigenlijk was het vorige seizoen al een verloren zaak op de zaterdag in Brazilië", beargumenteert Wolff. Hamilton moest na een diskwalificatie de sprintrace in Brazilië starten vanaf de laatste plaats. Uiteindelijk won hij de hoofdrace, waardoor hij belangrijke punten pakte in de titelstrijd van 2021. "Hij is de beste coureur ter wereld. We hebben nu gewoon geen materiaal voor hem waarmee hij alles eruit kan halen."

Hamilton en Wolff blijven een team

Mercedes zal niet opgeven en hoopt op snelle verbetering. Wolff legt uit dat elke F1-grootheid een lastige periode heeft doorgemaakt. "Het is niet relevant of we achtste, twaalfde of vijftiende worden. Het maakt niet uit, want het is allemaal slecht. De échte sterren kwamen dit weer te boven. Ik kan mij bij de allergrootsten niet herinneren dat zijn niet van dit soort momenten hebben gehad tijdens hun carrière. Dat is nu helaas het geval bij Hamilton, voor het eerst in een lange tijd." De Brit zal volgens Wolff de handdoek in ieder geval niet in de ring gooien. "Hij gaat het team helpen om dit uit te zoeken en we blijven samen. In goede en slechte tijden. En afgelopen zondag was het zeker een slechte dag."

Viaplay
x
Live Reacties na zwaarbevochten zege Verstappen in Imola