Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton verheugt zich op de terugkeer van Kubica in de Formule 1

De meest opvallende nieuwkomer in 2019 is ongetwijfeld Robert Kubica. De Pool keert na een lange afwezigheid terug in de Formule 1 en kan in ieder geval rekenen op de steun van Lewis Hamilton.

"Het is perfect dat Robert terugkeert in de Formule 1. Nu Fernando weg is, zou ik de op één na oudste coureur van de grid zijn geweest, maar dankzij Robert blijf ik de op twee na oudste coureur. Geloof mij, daar ben ik heel erg blij om", aldus een lachende Hamilton.

De vijfvoudige wereldkampioen verheugt zich niet alleen vanwege zijn leeftijd op de terugkeer van Kubica, maar ook vanwege de kwaliteiten van de Pool. "Ik ken Robert al vrij lang, want ook in het karten heb ik al tegen hem gereden. Hij is één van de meest getalenteerde coureurs waar ik tegen heb geracet. " In 2011 moest Kubica noodgedwongen stoppen met de Formule 1, nadat hij bij een zware crash tijdens de rally van Andorra zijn onderarm zwaar blesseerde. Lange tijd zat een terugkeer op het hoogste niveau er niet in, maar vorig jaar kreeg Kubica van Renault de kans om te testen met een Formule 1-bolide. Tot een terugkeer leidde dat nog niet, wel tot een reseverol bij het team van Williams, waarvoor hij in 2019 zijn comeback in de Formule 1 zal maken. Volgens Hamilton is dat een goede ontwikkeling voor de sport. "Ik hoop dat hij net zo sterk terugkomt als dat hij vroeger was. Ook voor de sport is het een opwindende ontwikkeling om hem er weer bij te hebben."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"