Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton verklaart klaagzang op de radio: "Dit heb ik nog nooit meegemaakt"

Lewis Hamilton wist in de sprintrace nog op de tweede plek te eindigen, maar kwam op zondag niet verder dan P9. De zevenvoudig wereldkampioen was veelvoudig klagend te horen op de boordradio. Hij verklaart waarom hij niet tevreden was met zijn Mercedes.

Hamilton China race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het weekend van Lewis Hamilton was er een van pieken en dalen. Een uitstekend resultaat in de sprintkwalificatie en de sprintrace werd afgewisseld met een uitermate slechte kwalificatie, slechts P18, en een vrij onzichtbare race. Wel was de zevenvoudig wereldkampioen veelvuldig op de boordradio te horen, waar hij voornamelijk klaagde over de banden en over de balans van zijn Mercedes.

Volgens Hamilton zelf kwam het geklaag in de beginfase vooral door één ding: onderstuur. De Brit verklaart dat tegenover onder meer RacingNews365: "Ik dacht in het begin dat ik iemand geraakt had, want ik heb in mijn carrière nog nooit zoveel onderstuur gehad. Bij elke bocht met lage snelheid moest ik steeds maar wachten en wachten, waardoor ik dacht dat er wel iets van schade moest zijn. Die gedachte werd versterkt door de rotzooi op de baan."

Schade was er echter niet bij de Mercedes en dus wist Hamilton waar het dan aan lag: "Het was een probleem in de afstelling." Toch zag Hamilton nog een probleem, de banden: "De druk op de banden lag zo hoog. Zo erg als in deze race is het dit jaar nog niet geweest."

"We hadden gisteren tijdens de sprint nog een tweede plek. Qua afstelling hebben we toen betere beslissingen gemaakt. Die zullen overeenkomen met waar George staat, maar wij zullen moeten blijven vechten", sluit Hamilton af.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na mislukte kwalificatie Verstappen in Monaco