Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton verklaart tegenvallend resultaat ten opzichte van Russell

Lewis Hamilton was tijdens de eerste vrije training voor de GP van Azerbeidzjan sneller dan teamgenoot George Russell, maar tijdens de tweede training viel hij ver terug. De Mercedes-coureur voerde een experiment uit met zijn bolide, wat mislukte.

Tijdens de eerste vrije training finishte Lewis Hamilton voor teamgenoot George Russell op de zesde plaats, maar later op de dag kwam de zevenvoudig wereldkampioen niet verder dan P12. Het gaat nog altijd niet goed bij Mercedes en Hamilton legt uit wat er gedurende de dag mis ging. "We probeerden iets experimenteels bij mijn auto, maar het voelde niet goed voor ons", zegt hij na afloop van de vrijdagtrainingen bij Sky Sports . "Gelukkig hebben we in ieder geval data waar we doorheen kunnen gaan en hopelijk kunnen we morgen terug naar het moment van voor de veranderingen." Niet alles viel tegen volgens Hamilton: "De banden werkten goed, er waren in dat opzicht geen problemen met het opzetten van een snelle ronde, al kan ik niet duiden waar het gat vandaan komt. We hebben nog een lange weg te gaan."

Russell ook niet helemaal tevreden

George Russell baalt eveneens. "We zijn niet zo competitief als we hadden gehoopt. Het is lastig om alles in het juiste window te krijgen. We zagen een aantal coureurs snelle rondes klokken aan het einde van een run. Ferrari en Red Bull kregen de zaken beter voor elkaar. Zij hebben gewoon een snellere auto dan wij hebben. We doen alles om hen bij te benen." Het oplossen van het bandenprobleem alleen is volgens Russell niet genoeg om aansluiting te vinden bij de andere twee topteams. "We gaan dat gat daarmee zeker weten niet dichten. Ze staan te ver voor. De banden vormen 50% van het probleem en de rest is gewoon het missen van performance op dit moment."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi