Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

HAMILTON VEROVERT VIJFDE WERELDTITEL IN DE FORMULE 1

Lewis Hamilton heeft zijn vijfde wereldtitel in de Formule 1 veroverd. De Mercedes-coureur kwam geen moment in de problemen tijdens de GP van Mexico en kroonde zichzelf voor de vijfde maal tot wereldkampioen.

Lewis Hamilton kon het rustig aan doen in Mexico. Zijn enige opdracht was om uit de problemen te blijven en minimaal een zevende plaats aan de finish volstond altijd. Daarbij kon de Brit rustig achterover leunen en kijken wat Sebastian Vettel deed. De Duitser moest winnen om zijn titelkansen levend te houden, maar deed dit niet. Hierdoor was Hamilton automatisch kampioen.

Met nog twee races te gaan in 2018 is de titelrace dus beslist. De laatste twee races worden in dat opzicht om des keizers baard verreden, maar daar zal Lewis Hamilton maling aan hebben. Die zetelt in een troon waar eerder alleen de legendarische Juan Manuel Fangio en Michael Schumacher in plaats mochten nemen. Zij gingen de Brit voor in het scoren van minimaal vijf wereldtitels. Laatstgenoemde zou er in totaal zelfs zeven bijeen rijden, een record dat voor Lewis Hamilton geen onrealistisch streven is. Zelf geeft hij aan daar nog niet over te durven of willen dromen, omdat succes vergankelijk is. Maar vanavond zette Hamilton wel een hele belangrijke en grote stap in die richting. Lewis Hamilton mag na wereldtitels in 2008 (McLaren), 2014, 2015, 2017 en 2018 (Mercedes) terugkijken op nu al meer dan geslaagde Formule 1-carrière. Of je nu van hem houdt, of van hem haat, zijn prestaties zijn ontegenzeggelijk fenomenaal. Het einde is ook nog niet in zicht. Lewis Hamilton zal zoals het zich nu laat aanzien ook in 2019 'the man to beat' zijn.

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China