© Mercedes

Nieuwsoverzicht

HAMILTON VEROVERT VIJFDE WERELDTITEL IN DE FORMULE 1

28 okt. 2018 21:59 Jan van der Burgt 2 reacties
Lewis Hamilton heeft zijn vijfde wereldtitel in de Formule 1 veroverd. De Mercedes-coureur kwam geen moment in de problemen tijdens de GP van Mexico en kroonde zichzelf voor de vijfde maal tot wereldkampioen.

Lewis Hamilton kon het rustig aan doen in Mexico. Zijn enige opdracht was om uit de problemen te blijven en minimaal een zevende plaats aan de finish volstond altijd. Daarbij kon de Brit rustig achterover leunen en kijken wat Sebastian Vettel deed. De Duitser moest winnen om zijn titelkansen levend te houden, maar deed dit niet. Hierdoor was Hamilton automatisch kampioen.

Met nog twee races te gaan in 2018 is de titelrace dus beslist. De laatste twee races worden in dat opzicht om des keizers baard verreden, maar daar zal Lewis Hamilton maling aan hebben. Die zetelt in een troon waar eerder alleen de legendarische Juan Manuel Fangio en Michael Schumacher in plaats mochten nemen. Zij gingen de Brit voor in het scoren van minimaal vijf wereldtitels.

Laatstgenoemde zou er in totaal zelfs zeven bijeen rijden, een record dat voor Lewis Hamilton geen onrealistisch streven is. Zelf geeft hij aan daar nog niet over te durven of willen dromen, omdat succes vergankelijk is. Maar vanavond zette Hamilton wel een hele belangrijke en grote stap in die richting.

Lewis Hamilton mag na wereldtitels in 2008 (McLaren), 2014, 2015, 2017 en 2018 (Mercedes) terugkijken op nu al meer dan geslaagde Formule 1-carrière. Of je nu van hem houdt, of van hem haat, zijn prestaties zijn ontegenzeggelijk fenomenaal. Het einde is ook nog niet in zicht. Lewis Hamilton zal zoals het zich nu laat aanzien ook in 2019 'the man to beat' zijn.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen