Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton verrast na resultaat sprintkwalificatie: "Ik moest mijzelf resetten"

Lewis Hamilton had naar eigen zeggen niet verwacht dat hij zo'n sterke inhaalrace kon rijden tijdens de sprintkwalificatie voor de Grand Prix van Brazilië. De Mercedes-coureur reed vanaf de allerlaatste plaats naar P5 en is zeer te spreken over zijn resultaat.

Voorafgaand aan de sprintkwalificatie op Interlagos werd duidelijk dat Lewis Hamilton achteraan moest starten door een technische overtreding tijdens de kwalificatie op vrijdag. Vanaf P20 kon de Brit terugknokken naar de vijfde plaats en de schade in Brazilië beperken. "Ik had geen idee wat mogelijk was vandaag", zegt hij bij Sky Sports . "Ik dacht dat ik ongeveer de top tien kon bereiken, dat wilde ik proberen. Dat was het doel. Opeens kwam ik veel sneller weg dan ik had verwacht. Je mag nooit opgeven en je moet altijd blijven pushen, al was het vandaag erg zwaar." Hamilton zag het somber in, nadat hij te horen kreeg gediskwalificeerd te zijn van de vrijdagkwalificatie. "Dat was verwoestend om te horen, maar daardoor mag je je niet laten tegenhouden. Ik moest mijzelf resetten en de focus leggen op wat ik nog kon doen. Daarbij gaf ik alles wat ik kon."

Hamilton hoopt op inhaalrace GP Brazilië

De sterke inhaalrace tijdens de sprintkwalificatie is wederom het doel voor Hamilton op zondag. De Brit probeert de schade in de titelstrijd tussen hem en Max Verstappen te beperken. "De support hier is in ieder geval geweldig", zegt de Mercedes-rijder onder luid gejuich van zijn fans bij Ziggo Sport . "Het was een goede dag uiteindelijk. En dat na een moeilijke start van de dag." "We vallen morgen weer wat terug (door een gridstraf na een motorwissel, red.) naar de tiende plaats op de grid, maar hopelijk kunnen we het kunstje wat we vandaag hebben laten zien morgen weer herhalen", sluit Hamilton mee af.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi