Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton: 'Verstappen probeerde het aan de buitenkant'

Lewis Hamilton was na afloop van de GP van China teleurgesteld in zijn eigen optreden. De titelkandidaat finishte als vierde.

In de slotfase van de race kwamen Verstappen en Hamilton elkaar weer tegen. De Nederlander probeerde het buitenom, maar ging daarbij van de baan af. Hamilton zelf kreeg weinig mee van het incident. "Ik zag het niet gebeuren. We gingen bocht 7 in en toen dacht ik dat hij was afgehaakt. Max zat in mijn dooie hoek. Ik wist niet dat hij er niet meer was. Hij probeerde het aan de buitenkant, maar dat is lastig."

Enkele ronden later wist Verstappen wel een succesvolle inhaalactie te plaatsen bij Hamilton. De Brit was na afloop teleurgesteld in zijn vierde plaats, maar kon niemand de schuld geven behalve zichzelf. " Dat lag niet aan Max of iemand anders. Ik heb vandaag slecht gereden. We moeten proberen om ons te verbeteren." In de WK-stand kwam Hamilton wel dichterbij aan Vettel. De Duitser finishte slechts als achtste waardoor het verschil nog maar negen punten bedraagt.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi