Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton vertrekt met opgeheven hoofd uit Hongarije: "Heb kampioen Verstappen verslagen"

Op zondag mocht het niet zo zijn, want Max Verstappen was simpelweg de snelste man in Hongarije en ver daarbuiten. Toch kan Lewis Hamilton met een glimlach op het gezicht de Hungaroring verlaten. Op zaterdag versloeg hij de Nederlander immers in de kwalificatie.

Lewis Hamilton begon de zondag in Hongarije zonder iemand voor zich. Hij vertrok de Grand Prix in Boedapest namelijk vanaf poleposition, maar het feestje was snel voorbij. Nog voor de eerste bocht had latere winnaar Max Verstappen hem te grazen en de Brit viel in de eerste ronde zelfs terug tot P4. Daar zou hij uiteindelijk ook finishen. Waar ging het mis? Hamilton legt in gesprek met onder meer RacingNews365 uit. "We hadden denk ik misschien derde kunnen eindigen als ik een betere start had. De vierde plek is alsnog oke. Max had simpelweg een betere start dan ik. Ik had wat wheelspin en daarna was ik gezien." In het slot van de race kwam Hamilton nog angstig dichtbij Perez op P3, maar uiteindelijk kwam hij net tekort. Waar heeft hij het laten liggen? "In de eerste stints waren we gewoon te traag. De balans was niet goed en waren gewoon te langzaam. Aan het einde van de race werd de balans wat beter en wist ik de druk op te voeren. Toen was het echter al te laat."

Verstappen verslagen

Voor Hamilton is de vierde plek echter geen bittere pil om te slikken, zo benadrukt hij. Hij wist vooraf al dat Max Verstappen hem met gemak kon hebben. Teleurgesteld is hij dan ook niet. Sterker nog, hij is trots op zijn prestaties op zaterdag. "Nee, ik ben niet teleurgesteld. Het is duidelijk dat we niet de snelste auto hebben. Ik ben heel trots op mezelf en mijn team na het werk dat we op zaterdag hebben verricht. We hadden de pole en versloegen de wereldkampioen en de andere coureur in de snellere auto", glimlacht hij. "Het is echter de realiteit dat we op zondag niet snel genoeg zijn. In de ochtend vertelden mijn engineers me al dat ik minstens een halve seconde per ronde langzamer zou zijn dan Verstappen. Onze strijd was dus niet met Max, we hoopten de degens met McLaren te kunnen kruisen. Een daarvan hebben we kunnen verslaan", zo doelt hij op Piastri, die overigens met een gehavende auto de race uit moest rijden.

Hamilton terug op zijn best

Tot slot wordt de zevenvoudig kampioen gevraagd of hij nog steeds denkt dat hij op de toppen van zijn kunnen presteert. Hij moet toegeven dat hij op zaterdag, toen hij de pole pakte, voor het eerste in een lange tijd weer dacht dat hij maximaal presteerde. "Ik ben al meer dan een jaar niet op mijn best geweest, maar op zaterdag voelde het weer alsof ik weer helemaal terug op mijn best was", zo sluit hij af.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje