Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton vertrouwt op FIA in discussie budgetplafond: "Dit moet serieus genomen worden"

In de paddock gaan er de afgelopen dagen geruchten over twee Formule 1-teams die het budgetplafond van 2021 hebben overschreden. Lewis Hamilton vertrouwt er op dat de FIA de situatie onderzoekt.

XPB 1174831 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Volgens een aantal teams zijn het Red Bull en Aston Martin die in het Formule 1-seizoen van 2021 teveel hebben uitgegeven. Het zijn echter nog geruchten: de financiële gegevens van F1-teams worden natuurlijk zo veel mogelijk geheimgehouden. De FIA evalueert op dit moment nog of alle teams zich aan de regels hebben gehouden.

Mercedes en Ferrari hebben echter sterke vermoedens dat Red Bull meer heeft uitgegeven dan mocht en eist dat de FIA hard ingrijpt als dit echt zo blijkt te zijn. Lewis Hamilton blijft wat meer in het midden en noemt geen namen. Wel vindt hij dat de situatie goed onderzocht moet worden, zo laat hij na afloop van de GP van Singapore weten aan onder andere RacingNews365.

"Ik let er niet al te veel op, om eerlijk te zijn. Het zijn nu nog geruchten en ik weet er niet alles van. Ik ben trots op mijn team voor alles wat ze hebben gedaan, ook wat betreft de regels. Verder heb ik er vertrouwen in dat Mohammed (Ben Sulayem, FIA-president, red.) zich goed opstelt in deze situatie. In termen van handhaving: regels zijn regels en dit soort dingen kunnen erg veel invloed hebben op de performance van de auto."

"Dit moet dus serieus genomen worden", benadrukt de Mercedes-coureur wel. "Maar, zoals ik al zei, ik weet verder niet of het waar is. We gaan het zien." Op woensdag komt zeer waarschijnlijk meer informatie vanuit de FIA over het al dan niet overtreden van het budgetplafond door de F1-teams.

Ook interessant:

Gefrustreerde Verstappen zet F1-wereldtitel in de koelkast

Wat ging er bij Red Bull mis en wie of wat was daar debet aan? En wat maken de heren van de podcast van de controverse rond Red Bull en het mogelijk overschrijden van de budgetlimiet? Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Singapore 2022 RN365 Nieuwsdossier

62 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking F1 zet streep door de vierde race van 2023