Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton verwacht chaos: "De kwalificatie wordt een nachtmerrie"

Lewis Hamilton kende een op papier succesvolle vrijdag op Monza, maar na afloop was hij nog niet helemaal tevreden. Ook verwacht hij een bijzondere kwalificatiesessie op zaterdag.

Hamilton Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Mercedes was op vrijdag in Italië weer ouderwets dominant. Op ruime afstand van de concurrentie eindigden Lewis Hamilton en Valtteri Bottas de beide trainingen vooraan het veld. Tijdens de tweede oefensessie was het de zesvoudig wereldkampioen die de dans leidde. Als de Brit tegenover onder meer RacingNews365 wordt gevraagd of het net zo goed voelde als het eruit zag, antwoordt hij niet vol overtuiging.

"We hebben op weg naar de tweede vrije training goede progressie geboekt. Tijdens de eerste vrije training voelde het niet goed. Het draait hier op Monza natuurlijk om weinig downforce, dus je glijdt flink wat in het rond. We hebben tijdens de tweede vrije training een stap in de goede richting gemaakt, dus het ziet er voor nu goed uit. Sommigen zullen dit weekend dicht op elkaar zitten", zo voorspelt Hamilton, zonder te zeggen op wie hij doelt.

Mercedes heeft volgens hem nog niet het maximale eruit weten te halen op vrijdag. Op zaterdag gaat de zoektocht van de Brit naar de perfecte afstelling dan ook onverminderd verder. "Het is een hobbelig circuit, dus je moet vooral proberen om de juiste balans te zoeken om met die hobbels om te gaan. Verder is ook natuurlijk de balans tussen je auto op hoge en lage snelheid belangrijk."

"We hebben nog wat stappen te maken, ik sta er nog niet zo goed voor als ik zou willen. Valtteri is snel, er zijn niet veel bochten, dus het zit dichter op elkaar dan in Spa."

Dus de rest van het weekend verwacht Hamilton het alleen tegen zijn teamgenoot op te moeten nemen? Dat weet hij naar eigen zeggen niet. "Ik heb nog niet echt naar de tijden gekeken, ik heb vooralsnog alleen aan mijn set-up gewerkt. Ik probeer gewoon de goede balans te krijgen voor een enkele ronde tijdens de kwalificatie, want het is lastig om hier in te halen tijdens de race."

En die kwalificatie kan wel weer eens een bijzonder verhaal worden. Vorig jaar zetten alle coureurs zich tijdens Q3 voor schut, toen niemand de voorste van het stel wilden zijn. Uiteindelijk kwam nagenoeg iedereen te laat over de finishlijn. Ook dit jaar kan een zelfde scenario zich zomaar ontvouwen, weet ook Hamilton.

"Het is altijd al lastig geweest op Monza tijdens de kwalificatie. Vorig jaar konden we in Q3 niet eens aan onze laatste snelle ronde beginnen. Het wordt interessant. Ik begreep dat ze een minimum tijd in willen gaan voeren, maar het wordt sowieso een nachtmerrie tijdens de kwalificatie in de laatste bocht, met iedereen die een gat wil creëren", aldus de Mercedes-coureur.

Met medewerking van Dieter Rencken.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

15 reacties

Viaplay

Unibet
x
Interview Sarcastische Wolff juicht nieuw F1-'worstel'idee toe: "Zien we meteen hoe stom het is"