Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton verwacht zware race: 'Ferrari is sneller'

Het Grand Prix weekend in Hongarije is tot dusver nog niet het weekend van Lewis Hamilton. Daar waar hij in Engeland heer en meester was, maakt de Mercedes-coureur veel fouten op de Hungaroring. Mede hierdoor start hij pas als vierde, terwijl rivaal Sebastian Vettel vanaf de pole start.

Lewis Hamilton was niet helemaal tevreden over zijn kwalificatie en verwacht een zware race op de Hungaroring. " Het is geen makkelijke weekend voor ons geweest. De auto voelde niet goed aan tijdens de vrije training en we maakten wat aanpassingen voor de kwalificatie en dingen verbeterden. We wisten dat Ferrari hier erg snel zou zijn en we mogen dan ook tevreden zijn met een tweede rij." " Mijn kwalificatierondjes waren redelijk goed, maar ik maakte een foutje in de vierde bocht en moest die ronde afbreken. Daarna moest ik in mijn laatste run er zeker van zijn dat ik een tijd neerzette."

Lewis Hamilton

Het is geen makkelijk weekend voor Mercedes

De Hungaroring is niet het circuit waarop je makkelijk plaatsen goed kan maken. Hamilton erkent dat Ferrari dit weekend sterker is geweest dan Mercedes. " Tijdens de race spelen de banden en strategie een grotere rol. Ferrari lijkt dit weekend het snelste te zijn en dit een baan waarop het lastig inhalen is. Er zijn weinig kansen om posities goed te maken, maar ik ga alles geven." In de strijd om de wereldtitel staat de Brit één punt achter op Sebastian Vettel die vanaf pole mag starten.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi