© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Hamilton verwacht zware race: 'Ferrari is sneller'

30 jul. 2017 07:30 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Grand Prix weekend in Hongarije is tot dusver nog niet het weekend van Lewis Hamilton. Daar waar hij in Engeland heer en meester was, maakt de Mercedes-coureur veel fouten op de Hungaroring. Mede hierdoor start hij pas als vierde, terwijl rivaal Sebastian Vettel vanaf de pole start.

Hamilton start slechts als vierde na rommelige kwalificatie

Lewis Hamilton was niet helemaal tevreden over zijn kwalificatie en verwacht een zware race op de Hungaroring. 

"Het is geen makkelijke weekend voor ons geweest. De auto voelde niet goed aan tijdens de vrije training en we maakten wat aanpassingen voor de kwalificatie en dingen verbeterden. We wisten dat Ferrari hier erg snel zou zijn en we mogen dan ook tevreden zijn met een tweede rij."

"Mijn kwalificatierondjes waren redelijk goed, maar ik maakte een foutje in de vierde bocht en moest die ronde afbreken. Daarna moest ik in mijn laatste run er zeker van zijn dat ik een tijd neerzette."

Het is geen makkelijk weekend voor Mercedes
Lewis Hamilton
© Mercedes AMG F1

De Hungaroring is niet het circuit waarop je makkelijk plaatsen goed kan maken. Hamilton erkent dat Ferrari dit weekend sterker is geweest dan Mercedes.

"Tijdens de race spelen de banden en strategie een grotere rol. Ferrari lijkt dit weekend het snelste te zijn en dit een baan waarop het lastig inhalen is. Er zijn weinig kansen om posities goed te maken, maar ik ga alles geven."

In de strijd om de wereldtitel staat de Brit één punt achter op Sebastian Vettel die vanaf pole mag starten.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen