Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton: "Vettel heeft altijd respect voor mij, dus ik ook voor hem"

Na de Grand Prix van Japan kwam Lewis Hamilton met een opmerkelijk bericht via zijn Instagram Stories. De 33-jarige Brit riep zijn volgers op respect te tonen voor rivaal Sebastian Vettel. De Duitser had net een optreden achter de rug die hij het liefst direct zou vergeten, de Ferrari-coureur kwam onder meer in een spin terecht nadat hij een aanvaring met Max Verstappen had.

Hamilton meende naderhand dat verschillende media te negatief berichtten over Vettel. De Brit vroeg zich af waarom de Ferrari rijder niet meer krediet had opgebouwd en liet weten het absurd te vinden dat de Duitser op een dusdanige manier door het slijk werd gehaald.

In de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van de Verenigde Staten laat Hamilton weten waarom hij precies overging tot die actie. "Als rijders zijn we allemaal lid van de Grand Prix Drivers' Association, de GPDA. We moeten de koppen vaak genoeg bij elkaar steken en ik vind het belangrijk om onderling respect te tonen. In mijn twaalf seizoenen in de Formule 1 heb ik nog niet zoveel onderling respect gezien als dat anno 2018 het geval is." Hamilton meent dat Vettel altijd respectvol naar hem is geweest en wil de Duitser daarom op dezelfde manier benaderen. "We zijn allebei viervoudig wereldkampioenen en dit is waarschijnlijk het meest intense jaar tot dusver. Elk probleempje kan een gigantische uitwerking hebben op de stand in het kampioenschap. Ik heb zelf vaak in de vuurlinie gelegen en aangezien Seb altijd behulpzaam naar mij toe is geweest, was dit berichtje plaatsen het minste wat ik kon doen." In de stand om het wereldkampioenschap lijkt de strijd met nog vier Grands Prix voor de boeg zo goed als gestreden. Hamilton heeft 67 punten voorsprong op Vettel, er zijn nog honderd stuks te verdelen. Als Hamilton de Grand Prix van de Verenigde Staten wint en Vettel wordt niet tweede, dan is het al beslist.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen