Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton: 'Vettel is bezweken onder de druk dit jaar'

Het titelgevecht tussen Sebastian Vettel en Lewis Hamilton was een spannende strijd in de eerste seizoenshelft, maar na de zomerstop werd het snel beslist. Persoonlijke fouten in combinatie met botte pech voor Vettel zorgde ervoor dat Hamilton er uiteindelijk met de wereldtitel vandoor ging.

Het was dus een heftige strijd tussen Vettel en Hamilton dit seizoen. Er zat aardig wat druk op de ketel en volgens Hamilton is dat het probleem geweest bij Vettel. "Sebastian toonde dit jaar wat meer zenuwen dan de afgelopen jaren. Hij was minder koelbloedig" , zegt Hamilton tegen de Stuttgarter Nachrichten. "We bereiken dat punt allemaal in onze carrière, maar de ene wat sneller dan de andere" , analyseert Hamilton. "Elk moment van zwakte wordt direct afgestraft in de topsport."

Zelf kende hij ook zo'n moment in het seizoen, erkent Hamilton. Dat was echter wel nadat hij de wereldtitel had veroverd. "Je zag het bij mij ook aan het einde van het seizoen. De druk was eraf en ik viel direct terug." Volgens Hamilton is het dan ook heel menselijk om op een gegeven moment terug te vallen. De Brit gaat er dan ook vanuit dat Vettel weer volledig 'terug' is in 2018 "Niemand van ons is een supermens, iedereen kan bezwijken onder de druk." "Ik ga er vanuit dat Sebastian volgend jaar weer op volle sterkte terugkeert, maar ik ben niet bang voor hem" , besluit Hamilton.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi