Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

'Hamilton voelt de druk van Max Verstappen'

Lewis Hamilton voelt de druk van Max Verstappen. Dat is de mening van voormalig F1-coureur Jan Lammers. De Brit liet zich na de GP van Bahrein negatief uit over Verstappen. Een teken van de druk op zijn schouders?

Het moment waarop Hamilton Verstappen een 'dickhead' noemde ging viral. Miljoenen mensen waren getuige van het 'incident' en op social media kwamen de meest leuke creaties voorbij.

Volgens Jan Lammers is het prima dat de verhoudingen op scherp staan.

"Je collega's moeten niet je vrienden zijn. Bovendien moet Hamilton zelf ook vrezen voor zijn reputatie, want die teksten zijn natuurlijk ook niet netjes. Coureurs zijn alleen aardig voor je als ze weten dat je langzamer bent. Maar Hamilton voelt dat Verstappen hem naar de kroon steekt. Dat verklaart zijn uitspraken."

Het incident tussen de twee valt volgens Lammers twee kanten op uit te leggen. "Dat is het mooie: ze hebben allebei gelijk. Ze zijn geen van beiden schuldig, want het was een race-ongeluk. En ze bekijken het allebei vanuit hun eigen interpretatie. Verstappen nam risico door die manoeuvre te maken en Hamilton nam risico door Verstappen kort te houden. Dat resulteerde in een vorm van armpje drukken op hoge snelheid, waarbij geen van beiden wilde toegeven."

Van een mindere vorm of mindere fase van Max Verstappen wil Lammers niets weten. In China kunnen de kaarten compleet anders geschud worden, aldus de voormalig F1-coureur.

"Die conclusie zou ik niet zo snel willen trekken. Aan het eind van het seizoen wordt de eindstand pas opgemaakt. Onderweg krijgt iedereen met tegenslagen te maken."

"Nu is het Verstappen die aan de beurt is, maar dat kan volgende week alweer een ander zijn."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto