Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton voorziet 'gekkenhuis' in Las Vegas: "Speeltuin voor volwassenen"

De Grand Prix van Las Vegas, die voor het eerst sinds 1982 op de kalender staat, wordt een beleving op zich. Alle coureurs zijn het daarover eens en Lewis Hamilton voorziet een dol en gaaf weekend.

Hamilton Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De glitter en glamour vliegt de coureurs om de oren tijdens het Grand Prix-weekend in Las Vegas. Sin City, zoals de stad ook wel wordt genoemd, is het decor voor een Formule 1-feestje. Het nieuwe stratencircuit ligt middenin de stad, maar er wordt ook veel gesproken over de festiviteiten naast de F1. Lewis Hamilton is meestal niet vies van wat entertainment en kijkt ontzettend uit naar de nieuwe race.

"Ik heb werkelijk waar geen idee hoe we ons gaan verplaatsen", lacht Hamilton tegenover Sky Sports. De Brit verwijst naar de locatie van de baan. "Hoe moet ik van het circuit naar het hotel reizen? Het wordt een overvolle plek met heel veel mensen, maar het wordt tegelijkertijd ook een bijzondere ervaring. Ik denk dat het het beste is om er met een open vizier in te gaan en ik heb ook geen vooroordelen over hoe het uiteindelijk gaat zijn."

De Mercedes-coureur wil vooral gaan genieten. "Ik neem alles in me op vanaf het moment dat we arriveren. Als ik onder de lichten mag racen, gaat het voelen alsof ik in de casinofilm deelneem. Dat is heel gaaf. Mensen komen vanuit de hele wereld hierheen om de Grand Prix te beleven. Iedere stad in de Verenigde Staten geeft een ander gevoel, maar het belangrijkste is dat het land geweldige fans heeft. Het zijn hardcore sportfanaten. Las Vegas is een speeltuin voor volwassenen en er is voor iedereen wat te doen. Het wordt een gekkenhuis en een uitdaging om je als coureur te blijven focussen op je werk."

Ook interessant:

Verstappen gaat all in voor GP Las Vegas

Maakt Verstappen zijn eigen geluk daar waar normaal toeval over het winst of verlies bepaalt? We gaan het zien, maar misschien kunnen de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers alvast een voorzet geven?

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"