Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Lewis Hamilton

Hamilton waarschuwt concurrentie: "Ben zowel mentaal als fysiek sterker dan vorig jaar"

Het nieuwe seizoen staat voor de deur. De eerste 2020-bolides worden door de Formule 1-teams aan de wereld getoond en de coureurs zijn druk bezig om weer in topvorm aan de aftrap van het seizoen te staan, zo ook Lewis Hamilton.

In 2020 opent Lewis Hamilton de jacht op het record van Michael Schumacher, die gedurende zijn carrière zeven Formule 1-wereldtitels wist te veroveren. De teller van de Mercedes-coureur staat sinds 2019 op zes en in 2020 hoopt hij daar dus zeven van te kunnen maken en zo het record van Schumacher te evenaren.

Om dat te kunnen bewerkstelligen heeft Hamilton de afgelopen winter zeker niet stilgezeten. Sterker nog, hij heeft het vergeleken met voorgaande seizoenen helemaal anders aangepakt, zo vertelt hij op de social media-kanalen van zijn werkgever Mercedes.

"Ik ben in de winter niet actief geweest op social media, maar ik heb alle fans en het contact met hen tijdens de raceweekenden erg gemist. Daarom ben ik enthousiast om weer aan een nieuw seizoen te beginnen", zo laat de Brit optekenen.

"De manier waarom ik de afgelopen winter heb getraind was heel anders vergeleken met de voorgaande jaren. Het gevoel dat ik nu heb, zowel fysiek als mentaal, is van een heel ander, beter niveau vergeleken met het begin van 2019", aldus de Brit, alvorens hij de verwachtingen van zijn fans tempert.

"Jullie zien allemaal graag dat ik in 2020 mijn zevende wereldtitel verover, maar we moeten het stap voor stap bekijken, aangezien we nog geen idee hebben hoe we er komend seizoen ten opzichte van de concurrentie voorstaan. Daarom moeten we dit jaar proberen efficiënter te zijn, vooral tijdens de testdagen. We hebben namelijk nog veel werk te verrichten", aldus de zesvoudig wereldkampioen.

Mercedes presenteert op vrijdag 14 februari haar nieuwste bolide, de W11, aan het publiek. Eerder toonde het team al haar nieuwe, minimaal aangepaste livery aan de Formule 1-fans.

15 reacties