Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Lewis Hamilton

Hamilton waarschuwt concurrentie: "Ik ga nog lang niet met pensioen"

Lewis Hamilton is hard op weg om alle records van Michael Schumacher te evenaren en mogelijk zelfs te verbreken. De Brit, nu 34 jaar, peinst er nog niet over om zijn hem aan de wilgen te hangen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Dit seizoen staat er wederom geen maat op Lewis Hamilton, die met een voorsprong van 62 punten relaxed zomervakantie kan vieren. Een zesde wereldtitel lijkt hem alleen te kunnen ontgaan door bizarre pech. De 34-jarige Mercedes-coureur denkt nog niet na over een mogelijk afscheid van de racerij.

Hamilton debuteerde in 2007 bij het team van McLaren en scoorde in zijn eerste seizoen al diverse zeges en kwam slechts één punt tekort voor zijn eerste wereldtitel, die hij een jaar later wel veroverde. Na een lange periode in dienst van McLaren volgde in 2013 de overstap naar Mercedes, waar hij met zijn neus in de boter viel. Vanaf 2014 domineert de Duitse renstal de Formule 1, maar de honger naar succes blijft.

"De kracht van het team is dat het merendeel van de mensen waar ik in 2013 al mee werkte, nog altijd onderdeel zijn van het team. Momenteel ben ik erg nieuwsgierig naar wat we gezamenlijk nog meer kunnen bereiken. Ik kan het soms dan ook niet begrijpen waarom mensen besluiten om te stoppen, maar het enige dat ik kan zeggen is dat ik nog altijd geniet van het racen", aldus Hamilton.

Ondanks dat zijn contract aan het einde van 2020 afloopt, is de Brit duidelijk in zijn ambities: "Ik hou echt van de uitdaging en ieder weekend probeer ik samen met het team het maximale uit de auto te halen. Ooit zal er een dag komen dat ik moet stoppen, maar nu voel ik me fantastisch, zowel fysiek als mentaal gezien. Ik heb dan ook geen plannen om op korte termijn te stoppen."

"Er wachten me nog genoeg nieuwe uitdagingen, in de vorm van meer races te winnen met het team, maar ook uitdagingen binnen en buiten de sport."

17 reacties