Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton wacht op en smacht naar verbetering bij Mercedes

Ook in Azerbeidzjan kon Mercedes nog niet meestrijden voor de overwinning. De teller van het aantal podiums blijft dit Formule 1-seizoen vooralsnog staan op één. Lewis Hamilton telt af naar betere dagen.

Na een podium in Australië, de tweede plaats voor Lewis Hamilton, kende Mercedes in Azerbeidzjan opnieuw een tegenslag. De beste finish van het voorheen uiterst dominante topteam was de zesde plaats voor Hamilton, terwijl teamgenoot George Russell in de hoofdrace de achtste plaats kon bemachtigen (inclusief snelste ronde). Toch heerst er enige tevredenheid binnen het team, zo legt Hamilton na afloop van de race in Bakoe uit aan Sky Sports . "We hebben ons geweldig voorbereid met een aantal dagen in de fabriek en ik ben heel trots op het team. De mentaliteit is fantastisch, we hebben een winnende mindset en focussen ons op verbetering. Dat kost alleen wat extra stappen." De zevenvoudig wereldkampioen vindt niet dat er fouten zijn gemaakt in Azerbeidzjan, maar erkent dat Mercedes nog lang niet is waar ze willen zijn. "Ik denk niet dat er fouten zijn gemaakt of lessen zijn geleerd. We moeten gewoon zorgen dat we komen waar we willen zijn."

Aftellen naar betere tijden

Na jarenlange dominantie is Mercedes momenteel het derde team in het klassement, al lijkt Ferrari sinds Bakoe sneller te zijn dan de Duitse renstal. Dit verandert volgens Hamilton weinig aan de sfeer binnen het topteam. "Iedereen is positief hier en de upgrades die eraan zitten te komen, helpen ons hopelijk in het gevecht." "We wachten al een aantal races op de upgrades, dus we tellen de dagen en de weken af tot dat moment. Hoe goed de upgrade zal zijn, dat weten we nog niet, maar we starten wel aan iets nieuws vanaf dat moment. Miami moet beter voor ons worden. Althans, dat hoop ik. Vorig jaar stuiterden we daar nog hard rond", aldus Hamilton.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"