Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton was kapot na verliezen titel aan Verstappen: "Verloor het vertrouwen in het systeem"

Lewis Hamilton was afgelopen december even helemaal kapot toen hij de wereldtitel last minute verloor aan Max Verstappen. Hij vertelt hoe hij zich voelde en hoe hij de afgelopen twee maanden weer is opgekrabbeld.

Mercedes launch studio shots
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Lewis Hamilton liet twee maanden niets van zich horen toen nadat hij de Grand Prix van Abu Dhabi en daarmee de wereldtitel had verloren. In gesprek met RacingNews365 en anderen vertelt hij hoe hij het verlies heeft verwerkt.

"Ik heb mezelf gewoon uitgezet", steekt hij van wal. "Dat verdien ik sowieso aan het einde van het jaar. Ik heb heel mijn familie om me heen verzameld. We waren allemaal samen, dat gebeurt niet vaak. Ik wilde gewoon met hen tijd doorbrengen."

Hamilton had veel moeite met het verwerken van het verlies, vertelt hij. Nog steeds snapt hij niet hoe hij op die manier de titel heeft verloren, maar hij probeert alle negativiteit om te zetten in positiviteit.

"Ik had wat tijd nodig om het te verwerken. Ik vond het nog lastig om alles te begrijpen, maar ik wil sterker terugkomen. Daar heb ik me op gefocust: op trainen, gezond zijn en het genieten van mijn vrije tijd. Die is namelijk zo voorbij gevlogen."

Hamilton overwoog geen pensioen

Alhoewel Hamilton kapot was van zijn verlies, heeft hij niet stilgestaan bij een eventueel pensioen, erkent hij. "Nee, ik heb niet over mijn pensioen nagedacht. Aan het einde van het seizoen denk je wel even na of je het nog op kan brengen om er alles voor te doen om wereldkampioen te worden. Wil je de tijd en moeite opofferen en geloof je nog steeds dat je op zo'n hoog niveau kan presteren? Dat is een normaal mentaal proces voor mij."

De gebeurtenissen in Abu Dhabi maakten het er niet makkelijker op. "Dit keer was het natuurlijk verergerd door een significante factor", doelt hij op de race op het Yas Marina circuit. "Ik hou van de sport, al mijn hele leven, maar er was wel even een moment waarop ik het vertrouwen in het systeem verloor. Maar ik ben een vastberaden persoon en ik weiger dit moment mijn carrière te laten definiëren. Daarom focus ik me op het zijn van de beste versie van mezelf en nog sterker terugkeren."

Ook interessant:

Ferrari verrast met spectaculaire nieuwe Formule 1-bolide

Ferrari lijkt de nieuwe technische reglementen nu al anders te hebben geïnterpreteerd dan de concurrentie. Bekijk de nieuwe bolide uitgebreid in de onderstaande video en oordeel vooral zelf!

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

48 reacties

Viaplay
x
Breaking F1-baas bijt van zich af na hevige kritiek op vertrek Belgische GP