Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Hamilton weemoedig: "Surrealistisch dat mijn stoeltje is vergeven"

Nog maar drie maanden en dan zit het er toch echt op. Na twaalf jaar trekt Lewis Hamilton dan de deur voor de laatste keer dicht bij Mercedes om de overstap te maken naar Ferrari. Ook hij weet nu wie in 'zijn' auto te rijden komt.

Hamilton Monza II
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mercedes-teambaas Toto Wolff zegt dat de sfeer in het team én bij Lewis Hamilton 'goed' blijft, ondanks het naderende vertrek van de zevenvoudig wereldkampioen. Het besef dat zijn tijd bij Mercedes ten einde loopt, leek Hamilton te raken tijdens de Grand Prix van Italië, waar Mercedes bevestigde dat Andrea Kimi Antonelli zijn vervanger wordt bij Mercedes. 

Hamilton kwam in 2013 over van McLaren, maar daarvoor werd hij ook al gesteund door Mercedes. De nu 39-jarige coureur kreeg steun van Mercedes tijdens zijn kartcarrière. Opvallend genoeg heeft hij in zijn hele Formule 1-loopbaan nog nooit een F1-race voltooid zonder gebruik te maken van een motor van de Duitse fabrikant. 

Dat zal veranderen wanneer hij volgend seizoen gaat rijden bij Ferrari, waar hij teamgenoot wordt van Charles Leclerc. In Monza werd Wolff gevraagd of hij de laatste tijd een verandering in Hamiltons gedrag heeft gezien, iets wat de Oostenrijker ten stelligste ontkende.

"Nee, het gaat geweldig", zei Wolff tegen geselecteerde media, waaronder RacingNews365. "De manier waarop we met elkaar samenwerken is super productief. De sfeer is goed. We genieten van F1, wij allemaal samen. De relaties tussen Lewis en de teamleden zijn helemaal niet verstoord, integendeel. Ik heb het gevoel dat we allemaal in een hele goede stemming samenwerken."

Antonelli aankondiging 'surrealistisch'

Hamiltons tijd als Mercedes-coureur gaat de F1-geschiedenis in, met zes coureurstitels en acht constructeurskampioenschappen. Hoewel het zijn eigen beslissing was om bij Ferrari te gaan rijden, maakte dat het niet minder 'emotioneel' om een andere coureur in zijn stoeltje te zien zitten.

"Ik wist het al heel lang", zei Hamilton tegen een selecte groep media, waaronder RacingNews365, toen hem werd gevraagd of de aankondiging van Antonelli vreemd voor hem was.

"Ik wist dat het in Monza bekend zou worden gemaakt, maar ik werd wakker en het was heel, heel surrealistisch om te horen dat mijn stoeltje is vergeven. Ik heb het zo lang vastgehouden, dus het was best emotioneel. Maar ik ben echt heel blij voor Kimi Antonelli en voor dit team. Ik weet dat Kimi het geweldig gaat doen."

Ook interessant:

Kan Red Bull terugslaan in Azerbeidzjan na een dramatische GP van Italië? En wat kunnen McLaren en Ferrari laten zien, die er toch duidelijk beter voor lijken te staan? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een nieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Horner onthult 2023 startpunt grote Red Bull-problemen: "Namen het niet serieus"