Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Hamilton weigert over een 'Verstappen-tijdperk' te praten: "Pas dan kunnen we dat zeggen"

Lewis Hamilton wil de term 'Verstappen-tijdperk' (nog) niet in de mond nemen. De Nederlander is tweemaal op rij kampioen geworden, maar pas volgend jaar kan hij volgens de Mercedes-coureur echt beginnen aan een tijdperk.

Hamilton Verstappen USA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
Na een daverende strijd in 2021 stootte Max Verstappen niemand minder dan zevenvoudig kampioen Lewis Hamilton van de troon. Dit jaar kwam daar met speels gemak een tweede wereldtitel bij voor de Red Bull-coureur, terwijl de Formule 1-reglementen tussen de seizoenen door zelfs geheel op de schop gingen.

Red Bull lijkt er dan ook in ieder geval tot en met 2025 goed bij te zullen zitten. Als Verstappen zo blijft domineren als dit jaar, met nu al dertien overwinningen in negentien Grands Prix, dan kan hij wel eens à la Michael Schumacher, Sebastian Vettel en Lewis Hamilton de wereldtitels aaneen gaan rijgen.

Leclerc hoopt niet op Verstappen-dominantie

Is het Verstappen-tijdperk aangebroken? Die vraag krijgen Charles Leclerc en Lewis Hamilton na afloop van de GP van de Verenigde Staten voorgeschoteld. "Dat hoop ik niet", lacht de Ferrari-coureur. "Ik ga er alles aan doen om dat te voorkomen en als team werken we daar ook aan."

"Het is duidelijk wat wij moeten verbeteren. Over een enkele ronde zijn we heel sterk en op hetzelfde niveau als Red Bull, maar in de race hebben we het lastig met de banden. Terugblikkend op het seizoen hebben we niet alleen problemen gehad met bandenslijtage, maar zijn er ook fouten, miscommunicaties en slechte strategieën geweest."

"De laatste drie races van het jaar gaan we gebruiken om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op volgend jaar en Red Bull en Verstappen uit te dagen in de strijd om de wereldtitel. Ik heb er vertrouwen in dat dat gaat lukken, want ik weet dat we hard aan het werk zijn en de goede kant op gaan!"

Hamilton: "Nog te vroeg om te zeggen"

Hamilton wil de term Verstappen-tijdperk nog niet gebruiken, maar als hij en zijn team volgend jaar wederom zo'n dominant seizoen afwerken, dan kan dat tijdperk zich mogelijk toch wel aandoen. De Mercedes-coureur vertrouwt echter op Ferrari en zijn eigen team, die dat moeten gaan voorkomen.

"Het is nu nog te vroeg om te zeggen. Pas als we aan het volgende seizoen beginnen en Red Bull opnieuw domineert, dan staan we aan de start van dat tijdperk. De Ferrari's zijn in de kwalificatie hier echter sneller geweest dan Red Bull", klinkt Hamilton hoopvol.

"Over een enkele ronde zijn zij (Ferrari, red.) het merendeel van dit jaar waarschijnlijk de snelste partij geweest. Nu moeten ze er nog voor zorgen dat hun racepace beter wordt en dan zitten ze Red Bull op de hielen. Ons bij Mercedes staat een nog veel lastigere uitdaging te wachten, maar hopelijk is het geen onmogelijke opgave", aldus de zevenvoudig kampioen.

Ook interessant:

Briljante Verstappen boezemt concurrentie angst in

Wat betekenen de voorbije weken? Staan we aan de vooravond van een dominant Verstappen-tijdperk? Jij gaf jouw mening daarover al, nu ons podcastpanel nog. Take it away Ruud, Tom en Joris!

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Mexico 2022 RN365 Nieuwsdossier

58 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'