Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton: "Weten niet waar Red Bull en Ferrari staan"

Het Formule 1-team van Mercedes rijdt in de eerste dagen van de wintertest in Barcelona in de luwte rond. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton bungelen onderaan de tijdenlijsten, maar er is absoluut geen reden tot paniek verzekerd vijfvoudig kampioen Hamilton.

Daar waar Ferrari ieder jaar als een komeet uit de startblokken schiet, hanteert Mercedes een andere tactiek. De Duitsers proberen zoveel mogelijk ronden te rijden en focussen zich daarbij voornamelijk op de race-afstelling. Hamilton blikt in gesprek met onder meer RacingNews365 vooruit op het nieuwe seizoen de de krachtsverhoudingen.

"Ferrari ziet er sterk uit en ze lijken een beter pakket te hebben dan vorig jaar. Dat betekent dat ze een grotere uitdaging voor ons vormen. We zijn zelf bezig met het beter leren kennen van onze auto, zoals we ieder jaar doen in de eerste dagen van de wintertest." Zorgen over de snelheid van de Italianen maakt Hamilton zich allerminst: "Ferrari is snel, maar dat zijn ze al jaren tijdens de winter. Ze hanteren een hoog tempo direct vanaf het eerste moment, dus dit is niet verrassend." Na twee testdagen is het volgen de Brit nog onmogelijk om een goede inschatting te maken van de krachtverhoudingen. Voorlopig lijkt het in 2019 een strijd te worden tussen de top drie teams, met wederom een gat naar de rest. "Ik strijd tegen iedereen en we weten nog niet wie het snelste is. Het is te makkelijk om te zeggen dat alleen Ferrari onze concurrent is. We weten nog niet waar Red Bull staat. En wat nemen de teams voor updates mee naar de eerste race?" Mercedes doet momenteel wat het al jaren doen: anoniem rondjes rijden met een zware, volgetankte bolide. Snelle, korte runs bewaart het team voor de laatste testdagen. Hamilton focust zich alleen op de performance van de W10. "Momenteel kijken we alleen naar onszelf en werken we met het team aan het sneller maken van onze auto. Iedereen is nog altijd erg hongerig, ondanks alle successen die we met Mercedes hebben gehad." "Het was een lastige winter voor de mannen op de fabriek door de reglementswijzigingen, maar als iemand het voor elkaar kan krijgen dan zijn het onze jongens wel."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'