Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Hamilton wijst eigen vervanger aan: "Ik zou hem kiezen"

Wie wordt toch de opvolger van Lewis Hamilton bij Mercedes in 2025? De zevenvoudig wereldkampioen heeft zich daar nu zelf over uitgesproken en geeft het team uit Brackley advies.

Hamilton Quali Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton zorgde nog voor de start van het Formule 1-seizoen voor een grote verrassing: de zevenvoudig wereldkampioen kondigde zijn aanstaande afscheid bij Mercedes aan. Hij zoekt na heel wat titels bij het team uit Brackley een nieuwe uitdaging bij Ferrari en hoopt daar zijn ultieme droom te vervullen: een achtste titel.

Maar wie wordt de vervanger van Hamilton bij Mercedes? George Russell heeft een contract tot en met 2025, maar wie zijn teamgenoot wordt, is nog lang niet duidelijk. Vooralsnog lijken er drie belangrijke kandidaten te zijn: Max Verstappen, Carlos Sainz en Andrea Kimi Antonelli. Al is het de vraag hoe realistisch het is dat Verstappen naar de Zilverpijlen overstapt.

Lewis Hamilton spreekt zich nu uit over zijn eigen vervanger, als hem wordt gevraagd naar zijn mening over Carlos Sainz. "Ik denk dat Carlos een geweldige coureur is. Waar hij ook heen gaat, ik denk dat hij een aanwinst is voor elk team", zo vertelt Hamilton tegenover onder meer RacingNews365. 

"Eerlijk gezegd heb ik geen idee wat de plannen van Toto Wolff zijn, maar als ik in die rol zou zitten, dan zou ik Kimi kiezen", zo spreekt Hamilton duidelijk zijn voorkeur uit voor zijn eigen vervanger.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training