Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton wil de strijd met Verstappen aangaan: "Hopelijk kunnen we druk zetten"

Lewis Hamilton gaat in Canada voor zijn tweede podiumplek op rij. Door een gridstraf van Nico Hulkenberg start hij achter Max Verstappen en Fernando Alonso vanaf P3.

In Q3 van de kwalificatie van de Grand Prix van Canada reed Lewis Hamilton zijn Mercedes naar P4. De verrassend naar P2 rijdende Nico Hulkenberg kreeg na de sessie nog een gridstraf van drie plekken waardoor Hamilton doorschoof naar P3. De zevenvoudig wereldkampioen erkende dat het een lastige kwalificatie was op het natte Circuit Gilles Villeneuve. "Met deze generatie wagens is het een stuk lastiger dan andere jaren om temperatuur in de banden te krijgen. Het is zo moeilijk om de wagen op de baan te houden", legde Hamilton uit aan onder meer RacingNews365 . Zeker in Q2, toen de teams even kozen voor slicks, kon het alle kanten opgaan. "Het was alsof je een dobbelsteen gooide om de keuze te bepalen. We probeerden het goed te doen, maar dat hebben we niet gedaan."

Geweldig werk van het team

In Q3 was er door de steeds hevigere regenval eigenlijk maar ruimte om één goede ronde neer te zetten. "Die ene ronde die we deden was oké, maar we kregen niet de goede temperatuur in de banden. De volgende ronde zou dus beter zijn geweest, maar toen begon er nog meer regen te vallen", aldus Hamilton. De Brit start de race nu achter Max Verstappen en Fernando Alonso. Een plek die eerder dit seizoen niet vanzelfsprekend was. Hamilton is dan ook tevreden over de stappen die het team heeft gezet. "Ik denk dat het team dit weekend geweldig werk heeft geleverd en ervoor heeft gezorgd dat we daar staan. Hopelijk is mijn racepace sterker en kunnen we de strijd aangaan met de top twee rijders, Max en Fernando, en kunnen we druk op hen zeten."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje