Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton wil dit jaar heel snel vergeten: "Misschien meld ik me wel ziek"

Lewis Hamilton beleefde in 2022, gekeken naar de statistieken, een van zijn slechtste Formule 1-seizoenen ooit. De Mercedes-coureur is dan ook blij dat hij het jaar achter zich kan laten.

Tot aan het Formule 1-seizoen van 2022 won Lewis Hamilton elk seizoen waarin hij actief was in de Formule 1 ten minste één race. Dit lukte hem dit jaar echter niet. Het was een matig jaar voor Mercedes en na de GP van Abu Dhabi kan het team zich gaan focussen op een beter seizoen in 2023. Hamilton is blij dat het er op zit. Zonder overwinning en met slechts de zesde plaats in de coureursstand is hij klaar voor het jaar. "Ik ben blij dat het er op zit", zegt hij tegenover de media, waaronder RacingNews365 . Zin om in de W13 te rijden heeft hij niet meer, maar er zal op dinsdag nog wel een bandentest moeten worden verreden voor Pirelli. De zevenvoudig kampioen grapt: "Misschien meld ik me maar ziek!" "Ik denk nu vooral aan mijn winter. Hopelijk kan ik wat sneeuwpoppen maken en tijd doorbrengen met mijn nichtje en neefje. Ik wil gewoon een goede tijd hebben met mijn familie, mijn moeder. Goede gesprekken, veel trainen, gelukkig zijn en gezond eten. Ik heb er zin in."

Hoe zwaar was het jaar voor Hamilton?

Het was een teleurstellend jaar voor Hamilton en voor Mercedes, maar het was niet het ergste jaar voor de Brit. "Nee, ik denk dat 2011 het lastigste jaar ooit was voor me. Gewoon alles in het leven toentertijd. Dit jaar is niet het beste jaar en zit waarschijnlijk in mijn top drie slechtste seizoenen, maar ik ben veel sterker geweest in hoe ik met het team heb gewerkt. Hoe we allemaal één bleven. Dat is een pluspunt." Zonder overwinning begint Hamilton aan de winterstop. "Natuurlijk was het mooi geweest om een race te winnen, maar een race is niet genoeg. Eerst voelde de vijfde plaats dit jaar als een overwinning, toen de vierde plaats, toen het eerste podium. Daarna voelden de tweede plaatsen als iets goeds wat we samen bereikten", aldus Hamilton, die niet kan wachten op volgend jaar.

Viaplay
x
Max Waarom Verstappen concurrentie kan declasseren tijdens GP China