Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton wil door na 2020: "Heb mijn hoogtepunt nog niet bereikt"

Na de bekendmaking van de nieuwe regels voor 2021 is Lewis Hamilton meer gemotiveerd dan ooit om zijn carrière ook na 2020 een succesvol vervolg te geven.

Lewis Hamilton staat aan de vooravond van het veroveren van zijn zesde wereldtitel. Over de toekomst van de Brit in de koningsklasse van de autosport wordt al enige tijd uitvoerig gespeculeerd. Mocht hij volgend seizoen voor de zevende keer wereldkampioen worden, dan kan hij zijn racehandschoenen volgens velen mogelijk wel eens aan de wilgen hangen. De Mercedes-coureur zelf heeft zich nog niet vaak duidelijk uitgesproken over zijn toekomst in de sport. Zijn huidige contract loopt tot 2020, maar nadat de nieuwe regels voor het seizoen 2021 en verder op donderdag bekend werden gemaakt, is hij in ieder geval zeer enthousiast. "Er staat nog niks vast, maar momenteel geniet ik nog met volle teugen van de sport en ik zie geen reden om te stoppen, omdat ik hou van wat ik doe. De ingrijpende, nieuwe regels zorgen bovendien voor een grote uitdaging voor mij als coureur." "Met de skills die ik gedurende mijn loopbaan heb vergaard, kan ik het team helpen met het ontwikkelen van de nieuwe auto voor 2021, zodat ik hopelijk samen met Mercedes weer sterke en consistente prestaties neer kan zetten", zo wordt de Brit geciteerd door onder andere RaceFans.net . "Als ik mijn zesde titel kan winnen, dan zou dat onwerkelijk zijn. Naar mijn mening heb ik mijn piek nog niet bereikt, dus dat is een comfortabele gedachte. Ik hoop in de toekomst alleen maar sterker te worden. We zullen zien wat de toekomst brengt, maar geloof me, ik zal de komende beter dan ooit mijn best doen ", aldus de vijfvoudig wereldkampioen.

Met onderstaande video weet je alles wat je moet weten over de Grand Prix van de Verenigde Staten die dit weekend verreden wordt.

F-yi41xWSoc

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"