© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Hamilton wil goed getimede Mercedes-overstap geen geluk noemen

01 nov. 2018 10:15 René Oudman 0 reacties
In de nazomer van 2012 stond de Formule 1-wereld op stelten: wat bezielde Lewis Hamilton om zijn contract bij McLaren niet te verlengen, maar daarentegen over te stappen naar Mercedes?

McLaren, destijds met naast Hamilton ook Jenson Button, was in 2012 wat betreft GP-overwinningen samen met Red Bull Racing het meest succesvolle team. Mercedes won precies één race en kwam er vaker niet, dan wel aan te pas.

Na Hamiltons overstap begon Mercedes ineens te presteren. Wat heet: sinds 2014 heeft Mercedes elke rijders- en constructeurstitel veroverd, de teamkroon van 2018 daargelaten. Hamilton meent in gesprek met Auto, Motor und Sport echter dat geluk geen factor is geweest.

"Ik zie het niet als geluk, dat ik op het juiste moment bij Mercedes aan ben geschoven. Van tevoren heb ik mijn huiswerk gedaan: ik heb met veel mensen gesproken en voor elke optie mijn voors en tegens op een rijtje gezet", kijkt Hamilton terug.

"Van Ross Brawn, toenmalig teambaas van Mercedes, wilde ik weten wat ze van plan waren om de top te bereiken. Ik zei hem: McLaren heeft 800 werknemers, jij hebt er 400. Hoe wil je de ontwikkelingsrace bij gaan houden? Zijn antwoorden hebben voor mij een duidelijk beeld gegeven, dat mij heeft overtuigd."

"Ik wist dat het eventjes kon duren, maar Mercedes is een dusdanig beroemd merk, dat ze sowieso op een gegeven moment wel zouden winnen." Hamilton veroverde in Mexico zijn vijfde wereldtitel, de vierde keer dat hij met Mercedes de beste Formule 1-coureur van de wereld wist te worden.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen