Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Lewis Hamilton

Hamilton wil graag het gevecht aan met jonkies Verstappen en Leclerc

Lewis Hamilton is wederom bezig aan een ijzersterk jaar. In het eerste deel van het seizoen waren hij en Mercedes ongenaakbaar, maar de laatste races is dat niet meer het geval. Red Bull klopt langzaamaan steeds harder op de deur, maar Hamilton gaat het gevecht met hen graag aan en hoopt dat Ferrari zich ook weer helemaal vooraan zal melden.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Lewis Hamilton behoort in de Formule 1-paddock inmiddels tot de 'oudjes'. De 34-jarige Brit is al sinds 2007 aanwezig in de koningsklasse van de autosport en won de afgelopen vijf seizoenen vier wereldtitels. Concurrenten-teams Red Bull en Ferrari hebben echter twee jonkies in de gelederen die de vijfvoudig wereldkampioen maar al te graag van de troon willen stoten.

Red Bull-coureur Max Verstappen heeft de laatste races laten zien een geduchte concurrent te zijn voor Hamilton. De Nederlander won twee van de vier laatste Grands Prix en in Hongarije ontvouwde zich een prachtig gevecht voor de overwinning tussen de Mercedes-coureur en de Nederlander.

Ferrari-coureur Charles Leclerc liet zich dit seizoen tot nu toe slechts sporadisch zien, maar met zijn SF90 is het momenteel lastig om zich te mengen tussen kemphanen Hamilton en Verstappen. De Brit hoopt echter dat de Monegask zich ook snel vooraan meldt: "Leclerc is momenteel pas aan zijn tweede Formule 1-seizoen bezig en het is nu al te zien dat hij een mooie groei heeft doorgemaakt."

"Hij heeft dit seizoen al enkele mooie dingen laten zien en ga ik hem de komende maanden zeker in de gaten houden. Hopelijk kan Ferrari hem een auto geven die het tegen Mercedes op kan nemen, zodat ik de strijd met hem op de baan aan kan gaan", zo vertelt de Brit tegenover het officiële Formule 1-kanaal.

"Ik zou het echt niet erg vinden als de strijd om het kampioenschap iets meer open lag, maar de laatste jaren is dat simpelweg niet het geval geweest, omdat wij als team zo dominerend waren."

"Dit seizoen hebben we echter gezien dat Red Bull samen met Honda een grote stap heeft gemaakt. Ondanks dat Max nog maar 21 is, kan je hem geen onervaren coureur meer noemen, maar het is mooi om te zien dat ook hij dit seizoen vooraan kan mengen", aldus Hamilton.

Fotoalbum

Wat is er terechtgekomen van de talenten uit de Formule 1-kweekvijver?

De Formule 2, voor 2017 de GP2 genoemd, staat bekend als de grootste kweekvijver voor aanstormende potentiële Formule 1-wereldkampioenen. Hoe is het de kampioenen van de opleidingsklasse eigenlijk vergaan nadat ze de Formule 2- of GP2-titel op hun naam wisten te schrijven? RacingNews365 zocht het uit.

Bekijk het album

9 reacties