© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Hamilton wil nóg meer winnen: "Mercedes en ik op zelfde golflengte"

19 jul. 2018 12:09 René Oudman 0 reacties
Lewis Hamilton en Mercedes - het is nu al een van de meest succesvolle combinaties uit de geschiedenis van de Formule 1. In de vijf volledige seizoenen die Hamilton tot dusver afwerkte in het zilvergrijs, werd hij driemaal wereldkampioen en werd hij een keer tweede. Geen wonder dus, dat de partijen hebben besloten het contract voor twee jaren te verlengen - Hamilton blijft sowieso tot en met het einde van het seizoen 2020.

"Deze contractverlenging hangt al in de lucht sinds Toto (Wolff, de teambaas van Mercedes, red.) en ik afgelopen winter een gesprek hebben gevoerd", erkent Hamilton in een eerste reactie. "Het kwam neer op de details, maar dat we samen verder zouden gaan, stond buiten kijf."

Als klein mannetje kwam Hamilton al in aanraking met Mercedes. Vanaf 1997 had de Brit te maken met McLaren, wat destijds het fabrieksteam van het Duitse merk was in de Formule 1. "Ik maak nu al meer dan twintig jaar onderdeel uit van de Mercedes-familie en ben nog nooit zo gelukkig geweest als nu het geval is", jubelt de 33-jarige, die momenteel de tweede plaats in het wereldkampioenschap bezet.

"Beide partijen zitten op dezelfde golflengte, zowel op als naast de baan. Ik zie er naar uit om in de toekomst te blijven winnen, en de driepuntige ster aan nóg meer successen te helpen. Dat Mercedes de juiste plek is voor mij, weet ik honderd procent zeker."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen