Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton wil verbetering: 'Elke race voor Red Bull staan wordt niet makkelijk'

Het gat tussen Mercedes en topteams Ferrari en Red Bull is nog altijd te groot voor Lewis Hamilton. Het is volgens hem echter belangrijk om alvast te kijken naar volgend Formule 1-seizoen, zodat dan niet dezelfde fout wordt begaan.

Mercedes hoopt zo snel mogelijk met oplossingen te komen voor de problemen van de W13. Het is ze na vier races echter nog niet gelukt. Volgens Lewis Hamilton kan dit nog wel even duren en moet het team ook voorzichtig kijken naar het volgende Formule 1-seizoen. In 2023 mag er namelijk niet weer een dramatische start plaatsvinden. Toch houdt Hamilton de moed erin. "We moeten ons gedeisd houden en hoopvol blijven. We blijven doorgaan met de achtervolging", zegt hij ten overstaan van onder meer RacingNews365. "Maar we moeten ook realistisch kijken naar waar we staan. We moeten hard aan de slag om te zorgen dat we onszelf volgend jaar niet in deze positie verkeren."

Hamilton: 'We hebben anderhalve seconde nodig op Ferrari en Red Bull'

Met 28 WK-punten op zak staat Hamilton na vier races 7e in het coureurskampioenschap. Het is een dieptepunt voor de zevenvoudig wereldkampioen, die het middenveld niet echt is gewend. "Ik heb nog nooit zo ver terug gestaan in het kampioenschap. We weten hoe dit soort kampioenschappen werken." "Om de twee teams vooraan, Ferrari en Red Bull, met hun serieuze performance te verslaan, moeten we zo'n anderhalve seconde vinden. En wel binnenkort, als we elke race voor ze willen finishen voor de rest van het seizoen. Maar dat gaat niet makkelijk worden."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'