Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton wil verbetering: 'Elke race voor Red Bull staan wordt niet makkelijk'

Het gat tussen Mercedes en topteams Ferrari en Red Bull is nog altijd te groot voor Lewis Hamilton. Het is volgens hem echter belangrijk om alvast te kijken naar volgend Formule 1-seizoen, zodat dan niet dezelfde fout wordt begaan.

Perez Hamilton Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Mercedes hoopt zo snel mogelijk met oplossingen te komen voor de problemen van de W13. Het is ze na vier races echter nog niet gelukt. Volgens Lewis Hamilton kan dit nog wel even duren en moet het team ook voorzichtig kijken naar het volgende Formule 1-seizoen. In 2023 mag er namelijk niet weer een dramatische start plaatsvinden.

Toch houdt Hamilton de moed erin. "We moeten ons gedeisd houden en hoopvol blijven. We blijven doorgaan met de achtervolging", zegt hij ten overstaan van onder meer RacingNews365. "Maar we moeten ook realistisch kijken naar waar we staan. We moeten hard aan de slag om te zorgen dat we onszelf volgend jaar niet in deze positie verkeren."

Hamilton: 'We hebben anderhalve seconde nodig op Ferrari en Red Bull'

Met 28 WK-punten op zak staat Hamilton na vier races 7e in het coureurskampioenschap. Het is een dieptepunt voor de zevenvoudig wereldkampioen, die het middenveld niet echt is gewend. "Ik heb nog nooit zo ver terug gestaan in het kampioenschap. We weten hoe dit soort kampioenschappen werken."

"Om de twee teams vooraan, Ferrari en Red Bull, met hun serieuze performance te verslaan, moeten we zo'n anderhalve seconde vinden. En wel binnenkort, als we elke race voor ze willen finishen voor de rest van het seizoen. Maar dat gaat niet makkelijk worden."

Ook interessant:

Perfecte comeback geeft Verstappen en Red Bull weer hoop

Na een ijzersterk Grand Prix-weekend in Italië ziet Max Verstappen de achterstand in het WK op leider Charles Leclerc bijna halveren. Is de regerend wereldkampioen weer helemaal terug in de strijd voor zijn tweede titel?

Dat en nog veel meer bespreken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste podcast van RacingNews365.

35 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x