Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken

Lewis Hamilton wil races winnen en voor titels strijden. Dat lukt hem nu al twee jaar niet. De oplossing lijkt op papier zo makkelijk, iets wat Lewis Hamilton ook weet. Alleen wil hij niet hardop zeggen dat zijn team de weg van Red Bull moet volgen.

Verstappen Hamilton Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na twee Formule 1-seizoenen vol malaise hoopt Lewis Hamilton in 2024 eindelijk weer te kunnen strijden om de wereldtitel. Achter de schermen is zijn team Mercedes druk bezig met de ontwikkeling voor de W15, maar er zal een hele hoop moeten gebeuren om het tij te keren.

Dat weet Lewis Hamilton maar al te goed en recent liet hij dat ook al merken. "Ik heb geen idee hoe de auto er volgend jaar voor zal staan, maar we hebben een grote, grote achterstand. De volgende zes maanden moeten de beste zes maanden ooit zijn qua ontwikkeling als we het gat naar Red Bull willen dichten en echt op de deur willen kloppen."

"Hopelijk lukt het ons volgend jaar met een andere filosofie wel en kunnen we zo weer terugkeren aan de top, waar dit team hoort te staan. Dit is namelijk een wereldkampioensteam, een geweldig team, waarin ik enorm veel vertrouwen heb. De beslissingen die we in deze periode gaan nemen, zullen van cruciaal belang zijn voor de komende jaren", aldus de Brit.

Snelle Verstappen doet Hamilton beseffen

In Japan kwam het besef bij Hamilton nogmaals. Na de kwalificatie, waarin hij een seconde achterstand had op Verstappen, wees hij naar McLaren en Aston Martin als voorbeelden. Dat moet Mercedes volgen.

"Ik gaf alles in de kwalificatie, maar een groot verschil van zeven tienden verloren we al in de eerste sector. Dat heeft te maken met de achterkant van de auto. We hebben veel grip aan de voorkant, maar aan de achterkant is meer nodig. Er is nog een lange weg te gaan."

"We moeten een zeer groot gat dichten voor volgend jaar, maar je ziet dat bijvoorbeeld Aston Martin dit jaar ook grote stappen kon maken. McLaren heeft dat ook gedaan door en nu staan ze ook voor ons"

Hamilton spreekt wens alleen indirect uit

Hij wil het dus eigenlijk niet letterlijk zeggen, maar indirect zegt Hamilton te hopen dat Mercedes de Red Bull-bolide gaat kopiëren, iets wat Aston Martin en McLaren eerder dus ook al op hun eigen manier deden, waarna zij een grote sprong voorwaarts maakten.

"Het bewijs is er, kijk maar naar McLaren. Dat mogen we niet negeren. We moeten bekijken wat zij hebben gedaan en diezelfde richting in gaan", redeneert hij, zonder de naam Red Bull te laten vallen.

"Dat is dé richting en ik geloof er echt in dat mijn team het kan flikken. We zijn altijd al goed geweest in het vinden van meer downforce, maar met de huidige werking van onze F1-bolide zorgt meer downforce louter voor meer gestuiter", zucht hij.

Wordt Hamilton gehoord?

De vraag is of Hamilton ook zijn zin zal krijgen van zijn team, of dat men ondanks het afstappen van het eigen concept niet de Red Bull-weg in slaat. "Er zijn bepaalde dingen waar ik om heb gevraagd en die kant zijn we voor volgend jaar deels op gegaan. Alle punten die George en ik aankaarten, daar wordt naar geluisterd", klinkt de Brit hoopvol.

Als we de woorden van Andrew Shovlin, Trackside Engineering Director bij Mercedes, mogen geloven, dan zal er inderdaad een andere wind gaan waaien. Of dat het Red Bull-concept is? Dat zullen we ze bij Mercedes voorlopig waarschijnlijk niet hardop horen zeggen.

"We houden ons in aanloop naar 2024 zeker niet vast aan een van onze huidige concepten", vertelde Shovlin eerder al. "We staan overal voor open. Inmiddels hebben we enkele pijnlijke jaren achter de rug en zijn we een team dat heel hard werkt om weer vooraan mee te kunnen strijden."

De Mercedes-bolide zal er dan ook heel anders uit gaan zien volgend seizoen. "De auto zal in 2024 aanzienlijk veranderen ten opzichte van dit jaar, maar of we alle problemen op kunnen lossen, zal afhangen van het succes van enkele projecten. Die projecten zijn gaande en nog niet klaar. De auto zal anders zijn, we hebben veel gewijzigd, maar de ontwikkeling is nog in een te vroeg stadium om te kunnen zeggen dat alles is opgelost."

De hoop gloort voor Hamilton dat zijn team inderdaad de Red Bull-kant op zal gaan. Of dat echt zo zal zijn, zal de buitenwereld ongetwijfeld pas te weten komen als Mercedes haar nieuwe W15 aan de wereld toont. En dat moment is nog minstens vier maanden verwijderd.

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"