Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton: "Wil winnen, maar snap dat Red Bulls sterk zijn"

Aan een zevende plaats aan de eindstreep heeft Lewis Hamilton tijdens de Grand Prix van Mexico voldoende om zijn vijfde wereldtitel veilig te stellen. Bovendien moet naaste rivaal Sebastian Vettel de race winnen. Na de zaterdag lijken de kansen van Hamilton bijzonder hoog.

De Brit mag op zondag namelijk als derde aanvangen, achter het Red Bull Racing-duo Daniel Ricciardo en Max Verstappen. Vettel start als vierde, schuin achter zijn titelrivaal.

"Ik ben echt, oprecht heel erg blij", laat Hamilton na afloop van de kwalificatie weten. "Gisteren stonden we veel verder weg, ik had niet verwacht om mij als derde te kwalificeren voor deze wedstrijd. Het team heeft gisteravond topwerk geleverd en ik denk niet dat het beter wordt dan dit en ben trouwens ook blij voor Ricciardo." "Op dit circuit is het niet verkeerd om achter de Red Bulls te starten. Ik weet nog goed wat er vorig jaar gebeurde", knipoogt Hamilton, die Verstappen destijds naar de eerste plek zag speren en zijn achterwiel opengesneden zag worden door Vettel. "Het hangt ervan af hoe we weg komen bij de start. Ik wil sowieso wel winnen in Mexico, maar ik snap dat de Red Bulls snel zijn." Hamilton schreef de Mexicaanse ronde van het WK eenmaal op zijn naam, dat deed hij in 2016. Vorig jaar had de Brit aan een negende stek genoeg om zijn vierde wereldtitel binnen te slepen.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'