Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton wilde stoppen na verloren titelstrijd met Rosberg

Wie dit Formule 1 seizoen Hamilton ziet racen, zou geen moment vermoeden dat Hamilton bijna tegelijk met Nico Rosberg wilde stoppen. Toch kostte het Hamilton de nodige moeite om zijn nederlaag tegen Rosberg te verwerken en had Mercedes bijna twee lege stoeltjes gehad.

Hamilton schroomt niet om te pas en te onpas aan te geven dat hij geniet van de sport. Met name van het gevecht met rivaal Sebastian Vettel geniet de drievoudig wereldkampioen enorm. Hamilton heeft al vaker aangegeven dat hij een dergelijk gevecht mooier vindt dan zijn gevechten in het verleden met zijn teamgenoot Rosberg. Niet alleen Rosberg stond de afgelopen jaren onder een enorme druk, ook Hamilton kon de verleiding om te stoppen maar amper weerstaan. In gesprek met ITV geeft Hamilton toe dat Mercedes bijna nog een coureur was kwijtgeraakt. "Ik heb toen inderdaad serieus overwogen om met de Formule 1 te stoppen. Steeds vaker vroeg ik mij af wat ik liever wilde doen."

Van Hamilton is bekend dat hij zich graag omringt met artiesten en een carrière in de muziekindustrie wel ziet zitten. Zo ver is het echter nog niet want de Brit geniet weer volop van zijn sport. "Op dit moment zitten we in een ontzettend spannende titelstrijd, echt een geweldig gevecht. Dat geeft mij zoveel meer plezier als voorheen. Je traint hard en gaat dan het gevecht aan met iemand van een andere team waarin je al je kwaliteiten kunt laten zien. Dat is echt een geweldig gevoel. Dat wil ik zo lang mogelijk blijven doen."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'