© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Hamilton wint GP Amerika, Max Verstappen steelt de show

22 okt. 2017 22:42 Ruud Dimmers 1 reacties
De Grand Prix van Amerika heeft een eenvoudige zege opgeleverd voor Lewis Hamilton. Max Verstappen knokte zichzelf naar voren en zag een ijzersterke race beloond worden met een podiumplaats.

Lewis Hamilton boekt eenvoudige zege

De GP van Amerika ging van start onder een strak blauwe lucht met Lewis Hamilton op pole voor Sebastian Vettel. Max Verstappen startte als zestiende na een gridstraf.

Sebastian Vettel pakte direct bij de start de leiding voor Hamilton en Bottas. Verstappen had een goede openingsronde en kwam als elfde door na twee ronden. Bottas en Ricciardo knokten ronden lang voor de derde positie, maar moesten de leiders in de race wel laten gaan.

Lewis Hamilton pakte in de zesde ronde de leiding terug van Sebastian Vettel. Aan het einde van het rechte stuk plaatste hij een inhaalactie met DRS. Vervolgens liep Hamilton relatief eenvoudig uit. Max Verstappen knokte zich snel naar voren en lag binnen een mum van tijd alweer op de zesde plaats. De Nederlander noteerde op zijn hardere banden tijden die minimaal gelijk waren aan de coureurs op de zachte ultrasoft banden.

Daniel Ricciardo in de zestiende ronde van de race uit met een defecte motor. Het was de tweede Renault aangedreven coureur die de finish niet haalde. Vettel ging als eerste uit de top vijf naar binnen voor verse banden en koos voor de harde soft banden. Dat voorbeeld werd later gevolgd door Bottas.

Door de pitstops klom Verstappen zelf op naar de leiding van de race. De Nederlander ging langer door op zijn ultrasoft banden, maar wist dat hij tot de vijfde plaats terug zou vallen na zijn stop. Op verse banden ging Hamilton makkelijk voorbij aan de Nederlander. Verstappen maakte zijn enige stop bij het ingaan van de 25ste ronde en viel terug naar de vijfde plaats. 

Lewis Hamilton controleerde de race eenvoudig en Vettel had geen antwoord. Verstappen dichtte op zijn beurt het gat richting de derde plaats van Bottas en sloot aan bij Raikkonen. Op dat moment koos Red Bull ervoor om de Nederlander naar binnen te halen en zo aan te vallen. Vettel volgde het voorbeeld en kwam pal voor de deur bij de Nederlander op de baan.

Bottas en Raikkonen kozen ervoor om langer door te rijden, waarbij het Raikkonen eindelijk lukte om zijn landgenoot te passeren. Het werd een tactisch gevecht voor de podiumplaatsen, waarbij Vettel en Verstappen op hun nieuwe banden een gat van ruim twintig seconden moesten dichten.

Vettel sloeg met vijf ronden te gaan toe en pakte Bottas. Verstappen was de volgende die aansloot en een aanval waagde voor de vierde positie in de race. Met nog vier ronden te gaan wist de Nederlander een succesvolle aanval te plaatsen. Wat niemand voor mogelijk hield was dat Verstappen in de slotronde nog Raikkonen te grazen nam met een waanzinnige actie voor de derde plaats!

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen