Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton worstelt, Russell komt boven in Australië

Mercedes probeerde op de eerste trainingsdag in Australië verschillende afstellingen om hun tot nu toe slecht presterende wagen te verbeteren. Lewis Hamilton was ongelukkig met de afstelling van zijn auto, terwijl George Russell juist een andere mening was toegedaan.

Nieuwe updates voor Mercedes hoeven we voorlopig niet te verwachten. Om de wagen in Australië toch competitief te krijgen, zoekt Mercedes verbeteringen vooral in de afstelling van de wagens. Lewis Hamilton was aan het eind van de vrijdagtraining echter niet tevreden over de afstelling van de auto. De zevenvoudig wereldkampioen gaf zijn team hoop door in VT1 de tweede tijd neer te zetten, maar in VT2 slaagde hij er niet in, voordat de regen neerdaalde, een competitieve ronde te rijden. In die VT2 voerde Mercedes uitgebreide wijzigingen door aan de auto van Hamilton, waarbij de Brit na afloop van de sessie zei dat hij niet tevreden was met deze aanpassingen. "Vanmorgen was goed. Vanmiddag was niet zo goed," vatte Hamilton het samen voor de media. "Het voelde vanmorgen iets beter aan. We hebben wat veranderingen aangebracht, die werkten niet, dus die gaan we vanavond herzien. Daarna begon het te regenen, dus het was niet de beste sessie.Ik denk niet dat we het op gaan nemen tegen de Red Bulls. Het gaat erom te kijken of we zo hoog mogelijk kunnen eindigen. Ik denk dat we het tempo hebben om rond de vijfde plaats te finishen, net als de vorige race."

Goede stappen gezet

Teamgenoot George Russell leek juist gelukkiger met de afstelling van zijn wagen en vond dat zijn auto in de loop van de vrijdag was verbeterd. "We hebben tijdens de pauze veel aan de afstelling veranderd, we hebben de laatste tijd goede stappen gezet, veel dingen veranderd en de auto krijgen we in een mooie set-up naarmate het weekend vordert", zei Russell. De Brit pakte P7 in Bahrein en zat met P4 dicht tegen het podium in Saoedi-Arabië. "Het geeft veel voldoening om in de wagen te zitten, wetende dat de auto beter aanvoelt en dat we daar als team aan hebben bijgedragen. We zullen zien hoe dat zich op zaterdag vertaalt, maar in VT1 was ik niet zo blij met de auto en in VT2 was ik wel echt blij." Ondanks zijn optimisme was Russell het wel eens met Hamiltons voorspelling: "Ja, ik zou zeggen dat dat (P5, red.) een eerlijke inschatting is. Als we echt alles uit de kast halen dan is de derde rij, waarschijnlijk tussen P5 en P8, waar we op dit moment naar kijken."

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel