Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton wreed wakker geschud: 'Komen geen steek dichterbij Red Bull'

Na een podiumplaats in Singapore kon Mercedes niet meestrijden voor de top drie in Japan. Lewis Hamilton maakt de balans op en trekt een pijnlijke conclusie.

Hamilton Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De hoogst geklasseerde Mercedes-coureur in de Formule 1 Grand Prix van Japan? Dat was Lewis Hamilton op de vijfde plaats. Teamgenoot George Russell werd zevende in een lastige race voor het voorheen uiterst dominante team. In Singapore leken ze nog even mee te strijden voor de overwinning, maar een derde plaats voor Lewis was al een goed resultaat, relatief gezien voor Mercedes dit jaar.

In Japan werd Hamilton echter weer wreed wakker geschud. Problemen met de auto leverde slechts een vijfde plaats op. De zevenvoudig kampioen blikt terug op een moeilijke zondag. "Ik ben kapot. Dit was echt vechten met de auto, met alles eigenlijk. Ik moest zo hoog mogelijk eindigen en voor Ferrari komen, maar ze zijn erg snel hier", zegt hij bij Sky Sports.

"De laatste races zijn ze al heel snel. Dit was een hels gevecht en ik moest echt overleven om punten mee te nemen naar het team. Ik doe mijn best voor het constructeurskampioenschap en ik weet hoe belangrijk dat is voor het team en iedereen in de fabriek. We hebben alles gegeven met de lastige auto, waar je je handen vol aan hebt."

Ferrari en Red Bull

Hamilton ziet eenzelfde probleem als een jaar eerder, toen Ferrari en Red Bull beduidend sneller waren dan het Duitse Formule 1-team. "Eigenlijk is dit exact hetzelfde qua eigenschappen van de auto. Hij stuitert en glijdt in het rond. Dat is zwaar, dus er is werk aan de winkel. We zitten niet meer in de buurt van de mensen vooraan", zegt hij, doelend op het team van Max Verstappen en Sergio Perez.

"We komen geen steek dichterbij, in ieder geval niet hier. We konden voor één van de Ferrari's finishen, wat geweldig teamwork was van iedereen, maar er is maar één weg en dat is omhoog", zo sluit Hamilton af.

Ook interessant:

Sublieme Verstappen laat stoeltje Perez nog meer wankelen

Hieperdepiep! Red Bull pakte de wereldtitel voor teams in de Formule 1. Hulde aan Max Verstappen en Sergio Perez! Of toch vooral aan Verstappen, Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk?

Formule 1 GP Japan 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Christian Horner Geeft fout Red Bull toe: "Maar Verstappen was fenomenaal"