Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton zet vraagtekens bij snelheid Mercedes in Japan

Mercedes was snel op vrijdag in Suzuka, maar door de omstandigheden heeft Lewis Hamilton geen flauw idee of dat zich de rest van het weekend ook kan vertalen naar een goede kwalificatie en een goede race.

Door de regen konden de Formule 1-coureurs niet vol gas over het circuit in Suzuka gaan, maar toch werden er nog verrassend veel ronden gereden. Lewis Hamilton sloot de dag achter zijn teamgenoot als tweede snelste af, maar echt geweldig was de vrijdag volgens hem niet. "Het was een saaie vrijdag. Grijs en nat. We hebben wel wat meters gereden, maar volgens mij wordt het de rest van het weekend droog. Het was een chille vrijdag. Het was leuk, maar niet zo leuk als op een droge baan." "Hier is het altijd speciaal om je eerste ronden te rijden. Je denk aan alle legendes die hier hebben geracet en bij de laatste chicane en de eerste bocht denk je aan Ayrton Senna en Alain Prost die samen crashten. Dit circuit heeft zoveel geschiedenis en je voelt je bevoorrecht om hier te mogen racen", klinkt hij filosofisch.

Hamilton tast in het duister

Vanwege de regen zullen de vrije trainingen in ieder geval niet heel representatief zijn voor de kwalificatie, want op zaterdag zal het waarschijnlijk de hele dag droog zijn. Op zondag gaat het er nog om spannen of het wel of niet gaat regenen. Toch heeft hij wel wat dingen kunnen ontdekken op de vrijdag in Japan. "Je kan altijd dingen leren", vertelt Hamilton. "Of het nou gaat om set-ups of bandenslijtage, bandentemperaturen en de balans die we proberen te vinden. Er is ook data qua downforce en hoeveelheid vleugel waarmee de concurrentie rijdt." "Het positieve is dat we de banden aan het werk kregen en daardoor zagen we er niet langzaam uit. Dat is mooi! Ik heb geen idee hoe we er op zaterdag voor zullen staan. Als het droog is zullen de Ferrari's en de Red Bulls denk ik weer heel snel zijn. Ik heb echt geen idee. Ik hoop dat we snel zijn, maar dat is iets wat ik elke week opnieuw weer hoop", zo sluit hij lachend af.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"