Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton ziet licht aan het einde van de tunnel: "Auto voelt geweldig aan!"

Lewis Hamilton noteerde de snelste tijd in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Spanje. De Brit ziet kansen, maar vraagt wel nog om verbeteringen om Red Bull, McLaren en Ferrari bij te kunnen houden.

Hamilton Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes F1

Voorafgaand aan de Grand Prix van Spanje was het de vraag of Mercedes de goede lijn kon doortrekken. In Canada kwamen Lewis Hamilton en George Russell sterk voor de dag, met een podiumplaats voor de laatstgenoemde coureur tot gevolg. Ook in Barcelona gaat het voorlopig aardig, want Hamilton zette de snelste tijd op de klokken in de tweede vrije training. De zevenvoudig wereldkampioen is optimistisch.

"De eerste vrije training verliep niet geweldig", vertelt Hamilton tegenover F1TV. "Maar we leerden veel over de auto en in de tweede vrije training ging het stukken beter. De auto voelt geweldig aan! De baan was heel heet en de banden hadden het lastig tijdens de longruns, maar ik heb niet het gevoel dat we er heel ver achter staan."

Wel moet Mercedes nog aan het werk, stelt Hamilton. "Ik heb niet te veel op rondetijden gelet. We staan er beter voor met de auto, al moeten we nog wel dingen verbeteren voor zaterdag. Dan gaan we zien of we de Red Bulls, McLarens en Ferrari's bij kunnen houden. Iedereen heeft hard gewerkt in de fabriek. Dat gebeurt ieder jaar, maar we weten nu beter waar we heen willen met de auto. Daar ben ik ze dankbaar voor, want je ziet het in hoe comfortabel we zijn."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'