Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton: "Zo'n gepensioeneerde F1-coureur wil ik niet worden"

Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton vertelt over zijn persoonlijke doelen wanneer hij stopt als Formule 1-coureur en over hoe hij zeker niet gezien wil worden na zijn carrière.

Hamilton Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton deelt zijn ideeën over zijn doelen voor de toekomst en hoe hij zichzelf zou willen zien als ex-F1 coureur. De Mercedes-coureur is bezig aan zijn zestiende seizoen in de F1 en is met zijn 37 jaar de op één na oudste coureur op de grid, achter Fernando Alonso.

Aangezien actieve coureurs in de Formule 1 zelden ouder zijn dan 40 jaar, is het onwaarschijnlijk dat Hamilton nog vele jaren als coureur in de koningsklasse van de autosport aanwezig zal zijn. Als Hamilton wordt gevraagd naar zijn passies na zijn leven als F1-coureur, laat hij weten dat hij nog steeds geïnteresseerd zal blijven in de sport en dat hij geen 'negatieve' gepensioneerde coureur wil worden.

"Ik zal altijd met deze sport verbonden zijn, ik zal altijd blijven kijken", vertelt Hamilton in een interview met oud-teamgenoot Heikki Kovalainen op Viaplay.

"Ik zal altijd iemand willen zijn die positief is over welke coureur dan ook, hoe goed of slecht de coureur ook is, want je weet hoe moeilijk het is om te beginnen in de F1, hoe slepend het kan zijn en hoe mensen nog steeds negatief over je zijn wanneer het gewoon goed gaat. Ik wil nooit een van die coureurs zijn die dat doet, want dat hebben we ervaren..."

Hamilton is betrokken bij veel projecten

De laatste jaren is Hamilton steeds meer bezig met een aantal van zijn passies, projecten en zakelijke ondernemingen. Hamilton is niet alleen betrokken bij de mode-industrie, maar heeft ook muziekinteresses en heeft liefdadigheidsinstellingen en stichtingen helpen oprichten.

De Brit opende ook een veganistisch hamburgerrestaurant, lanceerde het Extreme E racing series team X44 en werd onlangs lid van een groep investeerders die het NFL team Denver Broncos kocht.

Waar zulle zijn passies liggen als hij stopt met F1? "Ik denk dat ik echt heb geprobeerd om mijn tijd te benutten als ik buiten het circuit ben. Ik heb veel Zoom-gesprekken met mensen uit verschillende sectoren gewoon om te leren - ik stel veel vragen", vertelt Hamilton.

"De laatste was met een specialist die een zonnepanelenbedrijf in Silicon Valley is begonnen. Gewoon om te zien hoe hij het heeft aangepakt, wat zijn doelen zijn en gewoon om te beseffen dat er een heleboel geweldige mensen zijn die echt grote bedoelingen hebben en proberen het leven voor mensen te verbeteren en de planeet te redden."

"Ik werk aan veel verschillende projecten", vervolgt Hamilton. "Ik heb nu een team dat ik de afgelopen vijf jaar heb opgebouwd dat met me samenwerkt om me te helpen de ideeën en dingen waar ik gepassioneerd over ben tot leven te brengen. Ik denk dat ik echt een ondernemer ben, want ik heb veel zakelijke dingen lopen. Ik denk dat ik me daarna (na de Formule 1, red.) meer op één of meer van die dingen zal kunnen richten."

Ook interessant:

Verstappen heeft daar de mokerslag aan Ferrari uitgedeeld

De zomerstop is ingegaan, maar de Formule 1-podcast van RacingNews365 gaat vrolijk door! In de eerste zomerspecial van de podcast blikken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de eerste seizoenshelft. Beluister hem hieronder!

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

35 reacties

Viaplay
x
Live Perez behoudt overwinning in Singapore ondanks tijdstraf