© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Hamilton: 'Zonder Britse Grand Prix vergaat de wereld van de Formule 1'

24 jul. 2017 07:01 Ruud Dimmers 0 reacties
Verdwijnt de Formule 1 GP van Groot-Brittannië na 2019? De eigenaren van het circuit van Silverstone zegde recent het contract op, waardoor er na 2019 geen Britse GP meer op de kalender staat. Lewis Hamilton verwacht echter niet dat de Britse GP van de F1-kalender verdwijnt.

Lewis Hamilton kan zich geen Formule 1 voorstellen zonder GP van Groot-Brittannië

Lewis Hamilton is erg populair in Engeland en vierde zijn overwinning dit jaar wederom met zijn fans. Na zijn zege dook hij het publiek in om te gaan crowd surfen. Een F1 zonder race in het Britse Koninkrijk is volgens Lewis geen optie.

"Ik vind dat Groot-Brittannië de thuisbasis van de Formule 1 is. We hebben veel teams die hier gevestigd zijn en het publiek is bij iedere race aanwezig. Ik zie geen reden waarom we de race zouden verliezen."

"Als we raceten voor lege tribunes zou ik mezelf er iets bij voor kunnen stellen, of als de kosten gigantisch waren. We zien hier fans die maanden gespaard hebben en veel geld uitgeven tijdens een GP-weekend. Het zou doodzonde zijn als de Britse GP verloren zou gaan."

De wereld van de Formule 1 zou vergaan zonder Britse GP
Hamilton
© Mercedes AMG F1

Hamilton verwacht niet dat Britse GP verdwijnt en zal er alles aan doen om dit te voorkomen. De Mercedes-coureur zou het een ramp vinden voor de sport, mocht de GP toch verdwijnen.

"Ik twijfel er geen seconde over dat de Formule 1 GP van Groot-Brittannië behouden blijft. De wereld van de Formule 1 zou vergaan zonder Britse GP. Ik zal er alles aan doen wat in mijn mogelijkheden ligt om iedereen te overtuigen dat dit niet mag gebeuren. 

"We hebben veel uitstekende circuits in Groot-Brittannië en het zou fantastisch zijn als we er meer zouden gebruiken. Spanje heeft ook jarenlang een tweede race gehad. Het zou erg mooi zijn als we nog een tweede race toe kunnen voegen."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen