Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

Hamilton zorgt voor frustratie bij Piastri

Of een plek op het podium realistisch was, zullen we nooit weten. Maar dat Oscar Piastri tijdens de GP van Saoedi-Arabië lang werd opgehouden door Lewis Hamilton hielp zeker niet mee. Tot frustratie van de Australiër die uiteindelijk naar P4 reed.

Piastri Hamilton Saudi Arabia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Oscar Piastri eindigde de GP van Saoedi-Arabië als vierde en behaalde daarmee zijn beste resultaat sinds zijn podiumfinish in Qatar vorig jaar. Een groot deel van de race in Djedda reed de McLaren-coureur kort achter de Mercedes van Lewis Hamilton. De Brit ging niet naar binnen zodra de safety car op de baan kwam en reed een lange eerste stint.

McLaren benadrukte eerder in het raceweekend al dat de wagen op het rechte stuk minder goed presteerde dan die van zijn rivalen, met name in de DRS-zones. Dit werd pijnlijk duidelijk toen Piastri er niet in slaagde om Hamilton in te halen, ondanks diverse pogingen in bocht 1.

Toen Hamilton in ronde 36 zijn verplichte pitstop maakte, kon Piastri er eindelijk voorbij, waarna hij onbedreigd naar P4 kon rijden. "Ik weet niet zeker of plezier het woord is dat ik zou gebruiken om de strijd met Hamilton te beschrijven", vertelde Piastri aan de media waaronder RacingNews365. "Frustrerend, dat is beter. Ik denk dat dit een paar zwakke punten van ons heeft laten zien. Ik was erg opgelucht toen hij de pitstraat inging. Ik had gewoon niet genoeg op de rechte stukken om er voorbij te komen."

Hoewel Piastri benadrukt dat de wagens van McLaren en Mercedes verschillende kenmerken hebben, gelooft hij dat de race in Djedda heeft laten zien hoe dicht de strijd tussen de twee teams bij elkaar ligt. "Ik denk dat het heel erg gelijk op gaat. We hebben zeker verschillende sterke en zwakke punten. De kwalificatie maakte het verschil. Lewis liet zien dat als we ons achter hen kwalificeerden, de kans groot was dat we de hele race achter hen zouden blijven. We moeten wat werk verzetten om te proberen ze te verslaan en de twee teams voor ons in te halen."

De volgende race op de F1-kalender is in Australië. Een thuiswedstrijd voor Piastri. "Ik kan niet wachten om naar Melbourne te gaan voor mijn thuisrace, ik kijk er echt naar uit om op mijn lokale circuit te racen voor de fans."

Ook interessant:

Meesterlijke Verstappen brengt kalmte in Red Bull-heksenketel

Daar is 'ie weer: een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast! Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken de GP van Saoedi-Arabië. Max Verstappen domineerde en zorgde tegelijkertijd voor rust bij Red Bull. Dat en nog veel meer passeert de revue!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Race Formule 1 GP Miami 2024