Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton zweert Mercedes trouw: "Tot aan mijn laatste dag!

Is Lewis Hamilton in staat om met Mercedes zijn recordbrekende achtste wereldtitel te behalen, of moet hij zijn heil gaan zoeken bij een concurrerend team? Nu de prestaties van Mercedes dit seizoen flink achterblijven bij Red Bull, is de toekomst van Hamilton voer voor discussie. De Brit zelf is stellig over zijn toekomst in de Formule 1.

Met een tweede plek in de GP van Australië mocht Lewis Hamilton voor het eerst dit seizoen zijn gang naar het podium maken. Bij de eerste twee races kwam hij niet verder dan P5. Het is even wennen voor de zevenvoudig wereldkampioen. De achterstand op Max Verstappen en Red Bull is groot en meermaals heeft Hamilton flinke kritiek geuit op de Mercedes-wagen waarmee hij dit seizoen rondrijdt. De tegenvallende prestaties van Mercedes voeden de discussie over de toekomst van Hamilton. Moet hij wel bij Mercedes blijven, of juist de strijd met Max Verstappen aangaan, rijdend voor een ander team. Tegenover de media, waaronder RacingNews365 , laat Hamilton te weten niet aan een vertrek te denken. "Ik voel me hier heel erg thuis. Ik zie mezelf bij Mercedes rijden tot aan mijn laatste dag om eerlijk te zijn."

Illustere voorganger

Hamilton spiegelt zijn eigen toekomst aan een illustere voorganger bij Mercedes. "Als je kijkt naar legendes als sir Stirling Moss, die bleef bij Mercedes tot het einde van zijn carrière. Het is mijn droom om dat ook te doen. Ik ga dat ook doen. We gaan gewoon door en gaan verder bouwen met Mercedes. Ik heb een aantal geweldige bondgenoten binnen het team en geweldige relaties." Een vertrek bij Mercedes staat bij Hamilton dus niet op de agenda. "Zolang ik het team vooruit kan blijven helpen en echt kan bijdragen, dan wil ik blijven. Als er ooit een punt komt waarop ik voel dat ik dat niet meer kan, dan is het tijd voor een jongere coureur om mijn plaats in te nemen. Maar ik voel me nog behoorlijk jong en goed in vorm."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"