© McLaren

Nieuwsoverzicht

Harakiri-rondje levert Vandoorne niets meer dan P17 op

15 sep. 2018 20:30 René Oudman 4 reacties
Tussen de Grands Prix van Italië en Singapore kreeg Stoffel Vandoorne te horen dat er geen plaats meer voor hem is na dit seizoen bij de stal van McLaren. De Belg kent een rampzalig seizoen en ook op het Marina Bay Street Circuit in Singapore - een baan waar Vandoorne vorig jaar nog zevende werd - wilde het niet vlotten.

Voor de vijftiende keer in vijftien races was McLaren-teammaat Fernando Alonso de Kortrijkzaan te vlug af. Waar Alonso zondag als elfde van start gaat, daar zal Vandoorne het moeten doen met een wederom teleurstellende plek: zeventiende.

"De laatste ronde was heel erg slecht", erkent Vandoorne, die meent dat hij alles op alles heeft gezet om door te gaan naar het tweede segment en dat het ditmaal ook nog wel tot de mogelijkheden had kunnen behoren. "Ik heb enorm veel tijd verloren in mijn laatste ronde, raakte denk ik wel op vier verschillende plaatsen de muur."

Vandoorne heeft dit jaar acht puntjes gescoord, deze werden allen binnengehaald in de eerste wedstrijden van het jaar. Sinds de Azerbeidzjaanse Grand Prix staat de Belg, wiens Formule 1-toekomst zeer onzeker is, al droog.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen