Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Hard hoofd bij Haas: "Daar hebben we geen vertrouwen in"

Red Bull gaat, gekke dingen daargelaten, dit seizoen weer de constructeurstitel voor zich opeisen. Ondanks de suprematie van het team van Max Verstappen wordt er in het achterveld gestreden voor elk punt. Want hoe hoger een team eindigt in de eindrangschikking, hoe meer geld het verdient.

Steiner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor plek zeven in de strijd om de constructeurstitel lijken drie teams in aanmerking te komen. Alfa Romeo (9de, met 10 punten), Haas (8ste met 11 punten) en Williams (7de met 21 punten). Waar Haas vooral voor de zomerstop punten pakte, scoort Williams in de laatste twee races prima met een opgeleefde Alexander Albon. Haas teambaas Guenther Steiner denkt dan ook niet dat zijn team in staat is Williams van die zevende plek te stoten.

"Nee, ik heb daar geen vertrouwen in. Ze doen het erg goed. Ons doel is om het zo goed mogelijk te doen met wat we elk weekend hebben. Er het beste uit te halen. En ik denk dat we daar meestal in geslaagd zijn. We moeten alleen ons tempo verbeteren. We werken heel hard en hopelijk kunnen we dit seizoen in een fase komen dat we een grote upgrade kunnen doorvoeren die ons richting geeft voor volgend seizoen", vertelt Steiner aan de media waaronder RacingNews365.

"Dat is het doel voor ons, dat we begrijpen waar we naartoe moeten voor volgend seizoen. Het heeft geen zin om iets te doen, een richting in te slaan en dan te wachten tot Bahrein (eerste race van het seizoen 2024, red.) want dan is het weer te laat."

Weten wat mogelijk is

Steiner, die de contracten van coureurs Nico Hulkenberg en Kevin Magnussen met een jaar verlengde, weet dat de tijd wel dringt om de wagen gereed te krijgen met het oog op 2024. "Tijd is nu duidelijk een probleem. Er zijn nog 8 races en zo'n 3 maanden op de racekalender. We proberen ons best te doen en iedereen werkt er hard aan. Iedereen in het team is er mee bezig. We moeten dit oplossen en we zijn er positief over", doelt Steiner op het verbeteren van de wagen zodat er beter om de punten gestreden kan worden.

"Maar zelfs als we niet bereiken wat we willen bereiken, denk ik dat we een stap zetten in de richting die we in e toekomst op willen. Zelfs als het resultaat niet direct positief is, weten we tenminste wat er mogelijk is en kunnen we daarop verder bouwen. Er gebeurt dus van alles op dit moment. Het is goed dat de contracten van de coureurs verlengd zijn, nu moeten we aan het volgende gaan werken en dat is de auto."

Ook interessant:

Recordhouder Verstappen spreekt op de baan, Mercedes vooral daarbuiten

Verstappen deed het onmogelijk op Monza. Meer lof voor hem in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365? Jazeker, maar de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk bespreken heus ook meer.

Forbidden

Weddenschappen Kevin Magnussen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen