Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hartley: 'Heb veel respect voor Max Verstappen'

Brendon Hartley stond als groot talent te boek en kreeg zijn kans in de Formule 1 bij Red Bull in 2009 en 2010. Tot een debuut kwam het nooit omdat de Nieuw-Zeelander niet klaar was voor het grote werk.

Daar waar Brendon Hartley niet klaar was voor het grote werk ziet hij nu dat een aantal jonge coureurs zich knap staande houdt in de Formule 1. Piepjonge coureurs als Esteban Ocon en Max Verstappen zijn verder dan dat Hartley op die leeftijd was. In het programma The Flying Lap blikt Hartley terug op zijn eerste periode in de F1 en de moeilijke jaren die volgden. " Ik was er nog niet klaar voor en heb erg veel respect voor jongens als Max Verstappen die op een gelijke leeftijd instapte. Ik was 18 of 19 toen ik voor het eerst testte in de F1, maar had nog niet de ervaring die nodig was. Mogelijk ontbrak het ook aan de juiste hoeveelheid steun, waardoor ik bezweek." " Nu ben ik veel meer een allround coureur dan ik ooit had verwacht. Ik ben nu beter op mijn 28ste en de timing voor mij is nu perfect. Ik blijf me nog altijd ontwikkelen en ben benieuwd hoe de komende jaren vergaan." " Ik had moeilijke jaren, maar daar heb ik veel van geleerd."

Toro Rosso rijdt volgend seizoen met de Honda-motoren. De afgelopen jaren was het merk niet het toonbeeld van performance en betrouwbaarheid, maar Hartley heeft vertrouwen in 2018. " De laatste races waren niet de beste van het team, maar we hadden ook veel motorproblemen. Met Honda aan boord ligt er een grote kans voor het team. Ik hoor veel positieve geluiden. Voor mij is het een mooie kans om me te bewijzen tijdens een volledig seizoen."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi