Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hartley: 'Door Honda-motor gaan we strijd aan met de rest'

Het Formule 1-team van Toro Rosso maakte eind 2017 de gewaagde overstap naar Honda-motoren. Ondanks een teleurstellende Grand Prix van Australië verwacht Brendon Hartley dat de Honda-krachtbron sterk genoeg is om te strijden in het middenveld.

Brendon Hartley kende een valse start van het Formule 1-seizoen met de Grand Prix van Australië. De Toro Rosso-coureur kreeg in de eerste ronde een 'flat spot' bij het aanremmen van de eerste bocht en eindigde de race als laatste. Zijn slechte Grand Prix wijt hij niet aan de Honda-krachtbron die achterin de Toro Rosso ligt. Sterker nog, de Nieuw-Zeelander denkt dat hij met de Japanse motor kan vechten met de teams in het middenveld. "In vergelijking met vorig jaar lijkt de Honda flexibeler. Door deze motor kunnen we vechten met de andere subtoppers. Natuurlijk is topsnelheid belangrijk, en dat missen we nog wel een beetje, maar alles verliep soepel. Ik hoefde de motor niet te veel te managen."

Volgens Hartley gaat het de goede kant op met Honda. Een overtake button is een van de noviteiten van de nieuwe krachtbron: "Er is geen reden om bezorgd te zijn. Honda kan vechten met de rest en er komen nog upgrades aan. Wat Mercedes en Ferrari ter beschikking hebben weet ik niet, maar wij hebben diverse middelen om een inhaalmanoeuvre te maken." De auto voelt voor Hartley goed aan: "Ik voelde me op mijn gemak, zowel in het team als in de auto. Veel meer dan vorig seizoen. Helaas hebben we deze race geen punten kunnen scoren."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"