© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Hartley en Gasly maken Formule 1-seizoen af bij Toro Rosso'

17 okt. 2017 11:00 Rik Alkema 0 reacties
Bij Toro Rosso zijn het drukke dagen. Komend weekend stapt alweer de vierde coureur in slechts een paar weken tijd in de auto bij het team, dat in Brendon Hartley een goede vervanger van Carlos Sainz zag voor de GP van Amerika. Omdat ook Pierre Gasly, de vervanger van Daniil Kvyat, afwezig is komend weekend, keert de Rus weer terug in de Formule 1. Hoewel eerst gedacht werd dat Kvyat daarna naast Gasly het seizoen zou afmaken, is het ook goed mogelijk dat Kvyat slechts eenmalig terugkeert.

Daniil Kvyat keert wellicht niet meer terug

Tijdens de GP van Singapore stonden Carlos Sainz en Daniil Kvyat aan de start, daarna waren het twee wedstrijden Sainz en Pierre Gasly die de honneurs waarnamen. In Amerika wordt die line-up weer volledig gewijzigd en zijn het Daniil Kvyat en Brendon Hartley die het mogen proberen voor Toro Rosso.

De grote vraag is dan ook: wie staat er aan de start van de volgende Grand Prix in Mexico? Dat Pierre Gasly terugkeert is een zekerheid, maar wie zal het tweede stoeltje gaan bemannen?

In eerste instantie leek Daniil Kvyat ook een zekerheid voor die positie, maar volgens de Russische promotor Boris Shulmeystera is dat absoluut niet zeker.

Volgens Shulmeystera is het aannemelijk dat Hartley en Gasly samen het seizoen afmaken bij Toro Rosso.

"Ik weet niet heel veel van het politieke spelletje in de Formule 1, maar ik weet wel dat de kans klein is dat Daniil Kvyat het seizoen afmaakt bij Toro Rosso", zei Shulmeystera tegen het Russische Championat.

"Het is spijtig dat Toro Rosso een talentvolle coureur zo aan de kant zet. Eerst zetten ze hem terug naar het satellietteam en nu moet hij helemaal van het toneel verdwijnen. Dat is erg jammer", aldus een teleurgestelde Shulmeystera.

Een officiële verklaring van Toro Rosso over de line-up zal naar alle waarschijnlijk na de GP van Amerika naar buiten worden gebracht.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen